1827: Εκδήλωση για την Μάχη του Διστόμου και τον Γ. Καραισκάκη

1 min read

“Η  Μάχη του Διστόμου  και ο αρχιστράτηγος της Ρούμελης Γεώργιος  Καραϊσκάκης”: Με αυτό τον τίτλο ο Δήμος Διστόμου -Αράχωβας -Αντίκυρας διοργανώνει εκδήλωση για τα 195 χρόνια από τη Μάχη του Διστόμου με τον Γεώργιο Καραϊσκάκη  και τον καθοριστικό της ρόλο στην εξέλιξη της επανάστασης του 1821.
Η εκδήλωση, που λόγω Covid 19 θα γίνει Διαδικτυακά, θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022, στις 7:00 μ.μ. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο YouTube,  στο κανάλι του Δήμου Διστόμου -Αράχωβας -Αντίκυρας.


Μετά τον χαιρετισμό του Δημάρχου Γιάννη Σταθά θα μιλήσουν ο Μιχάλης Λυμπεράτος, Δρ. Σύγχρονης Ιστορίας με θεμα «Η σημασία της Μάχης του Διστόμου για την εξέλιξη της Επανάστασης» και η Αμαλία Παπαϊωάννου, Αρχαιολόγος, επιμελήτρια Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου με θέμα                                                  «Το χρονικό της Μάχης του Διστόμου μέσα από τις πρωτογενείς πηγές».Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας.


Το σπίτι στο Δίστομο ( Σταθέικο) που χρησιμοποιούσε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ως στρατηγείο. Από εκεί υπέγραφε <<Εν Διστόμω>> τις διαταγές και τις επιστολές του.

Share...

Διαβάστε επίσης...