Γ. Πούλου: Να λειτουργήσει άμεσα το πλωτό αντλιοστάσιο της Υλίκης

0 min read

Με Αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Μ. Βορίδη, και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Γεωργαντά, η βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, έθεσε στη Βουλή την επιστολή – καταγγελία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «Νέα Συναγροτική Θεσπιών» προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα στην άρδευση της Κωπαΐδας.
Όπως τονίζει η κ. Πούλου
Συγκεκριμένα, λόγω της σημαντικής πτώσης των αποθεμάτων νερού στην Κωπαΐδα και την Υλίκη, εξαιτίας των ελάχιστων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων κατά τους χειμερινούς μήνες, η άρδευση του Κωπαΐδικού Πεδίου μπορεί να γίνει από την Υλίκη μόνο με τη χρήση του πλωτού αντλιοστασίου. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η «Νέα Συναγροτική Θεσπιών», το αντλιοστάσιο αυτό είναι ανενεργό και πλήρως εγκαταλελειμμένο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πλέον η άρδευση των 180.000 στρεμμάτων του Πεδίου…
Η υπομονή των αγροτών της Κωπαΐδας έχει εξαντληθεί. Παρά τα πάγια τέλη που πληρώνουν για άρδευση και συντήρηση υποδομών, τα προβλήματα δεν έχουν τέλος. Η Περιφέρεια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορούν να παίζουν με το εισόδημά τους. Η αποκατάσταση και λειτουργία του πλωτού αντλιοστασίου πρέπει να ξεκινήσει άμεσα!

Share...

Διαβάστε επίσης...