Λουκέτο στην «Tupperware Hellas» της Θήβας: Η ανάπτυξη φεύγει και η ανεργία έρχεται, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη! 

1 min read

Η βουλευτής Γιώτα Πούλου, με αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη, από κοινού με τον Τομεάρχη Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α. Χαρίτση, και την Τομεάρχη Εργασίας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, φέρανε άμεσα στη Βουλή την ανακοίνωση – καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας για το κλείσιμο της ιστορικής βιομηχανίας πλαστικών ειδών οικιακής χρήσεως «Tupperware Hellas» που λειτουργεί στη Θήβα από το 1967. 

Η κα Πούλου τόνισε

Χωρίς καμία διαβούλευση ή προηγούμενη ενημέρωση, η εταιρεία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά προχθές στους εργαζόμενους την απόφασή της να τερματίσει την παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου στα μέσα Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα… 

Η αδικαιολόγητη και ανάλγητη αυτή απόφαση οδηγεί στην ανεργία πάνω από 150 εργαζόμενους του εργοστασίου, καθώς και άλλους που εργάζονται σε αυτό μέσω εργολάβων. Η εταιρεία, μάλιστα, προσπαθώντας να αποφύγει τον νόμο περί ομαδικών απολύσεων και να παραπλανήσει τους εργαζόμενους, προβάλλει τη δήθεν λύση των «εθελούσιων εξόδων», αλλά δεν μπορεί να εξαπατήσει κανέναν….

Η καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη που επαίρεται για τις δήθεν «επενδύσεις», αδιαφορεί προκλητικά για ένα ακόμη λουκέτο στο Νομό, και παρακολουθεί με σταυρωμένα χέρια 150 οικογένειες να καταλήγουν στον δρόμο και την τοπική οικονομία της Βοιωτίας να δέχεται ακόμη ένα βαρύ πλήγμα αποβιομηχάνισης. 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε μαζί τους για την ανατροπή της κοινωνικά άδικης και καταστροφικής αυτής εξέλιξης! 

Δικαιοσύνη παντού!

Το κείμενο της Αναφοράς διαθέσιμο εδώ: 

https://drive.google.com/file/d/14XIpwBZ1gPtUySdJmsBU4yt9lonpv_5u/view?usp=share_link
Share...

Διαβάστε επίσης...