Παράδοση ποιήματος του δημοσιογράφου – συγγραφέα Δ. Λάμπρου στον Δήμαρχο Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα

Τον Δήμαρχο Λεβαδέων  Γιάννης Ταγκαλέγκα επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας κ. Δημήτρης Λάμπρου και η συγγραφέας – εκδότης κ. Βασιλική Νικοπούλου, για να του παραδώσουν, εκτυπωμένο σε  χρυσή πλακέτα, το ποίημα του κ. Λάμπρου το οποίο επιλέχθηκε μεταξύ 133 συμμετεχόντων ποιητών στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τις Εκδόσεις Χρόνος για τη έκδοση συλλεκτικής Ανθολογίας Σύγχρονης Ποίησης με τίτλο «Πόλεων Ποιήσεις».

Το έργο του κ. Λάμπρου περιλαμβάνεται ανάμεσα σε εξήντα εγκεκριμένες συμμετοχές Ελλήνων ποιητών με θέμα την περιγραφή της αγαπημένης τους πόλης. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων, για την ανάδειξη των εξήντα συγγραφέων και των ποιητικών τους έργων και κατ’ επέκταση η προβολή της ποιητικής τέχνης, ως ύψιστο αγαθό πολιτισμού.

Ο κ. Λάμπρου μετά την παράδοση του ποιήματος του στον Δήμαρχο Λεβαδέων σημείωσε ότι η ποίηση είναι το χαμόγελο που υφιστάμεθα όλο αυτό τον καιρό.  Η δε γενέθλια πόλη πέρα από την αυτονόητη βαθιά επιρροή σε κάθε τομέα της προσωπικής δημιουργίας αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια αυταξία και μια συνάντηση των θεών και των θνητών μέσα από την οποία γεννιέται η ομορφιά.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας συνεχάρη τον κ. Λάμπρου για τη διάκριση του ποιήματος του και υπογράμμισε ότι η αγάπη του για την πόλη και το πάθος του για την προαγωγή του πολιτισμού αποδεικνύεται τόσο από το συγκεκριμένο ποίημα όσο και από την εν γένει προσφορά του στην παραγωγή λογοτεχνικού έργου που παρουσιάζει την ιστορία της πόλης και εξυμνεί την Λιβαδειά.       

 

Share...

nea

Next Post

Χρηματοδότηση για την ωρίμανση έργων πολιτισμού στην πόλη των Θηβών

Πε Μαρ 9 , 2023
Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός εντάσσονται οι ακόλουθες πράξεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων»: Μελέτη στερέωσης και συντήρησης αρχαίων καταλοίπων. Στατική μελέτη και πρόταση δομικής αποκατάστασης του μνημείου. Αρχιτεκτονική Μελέτη για […]

Σας ενδιαφέρουν