Μήνυμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας για την Παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών  

Η βία κατά των γυναικών σε όλες τις μορφές συνιστά το σκληρό πυρήνα των έμφυλων ανισοτήτων και αναπαράγει τις σχέσεις εξουσίας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Είναι δια-ταξική, δια-φυλετική και πλήττει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών.

Η βία κατά των γυναικών παραμένει ένα γενικευμένο και ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο με ολέθριες επιπτώσεις. Εκτιμάται ότι, ακόμα και πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, σχεδόν 1 στις 3 γυναίκες στον κόσμο είχε βιώσει σωματική ή σεξουαλική βία τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της.

Με αφορμή αυτή την μέρα , ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας , εκφράζει ακόμη μία φορά  την αλληλεγγύη του σε κάθε γυναίκα που βιώνει τη βία που μπορεί να ασκείται στο πλαίσιο της οικογένειας, του εργασιακού περιβάλλοντος, της κοινωνίας ή της ευρύτερης κοινότητας.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας  καταδικάζει απερίφραστα  τα φρικιαστικά περιστατικά σεξουαλικής βίας και σεξουαλικής  κακοποίησης με θύματα γυναίκες και παιδιά.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας θα συνεχίσει να  αγωνίζεται για το δικαίωμα των γυναικών σε μια ζωή χωρίς βία, διεκδικώντας:

  • Μηδενική ανοχή απέναντι σε όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών!!
  • Ενιαίο Νόμο για τη βία κατά των γυναικών, που θα καλύπτει τη βία στην οικογένεια, την εργασία και την κοινωνία.
  • Νομοθεσία που θα εγγυάται την ισότιμη προστασία όλων των γυναικών, ανεξαρτήτως τάξης, εθνικότητας, φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, γλώσσας, πολιτισμικών χαρακτηριστικών και θα προωθεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας των γυναικών (πρόληψη, υγεία, κατοικία, εκπαίδευση, εργασία, συμβουλευτική υποστήριξη και νομική βοήθεια)
  • Εφαρμογή της νομοθεσίας, ώστε να διασφαλίζεται η ποινική δίωξη όσων εμπλέκονται στη διακίνηση και εμπορία γυναικών και ανηλίκων (trafficking) καθώς και πολιτικές και μέτρα για την υποστήριξη των επιζησασών
  • Ενίσχυση της πρόσβασης των θυμάτων έμφυλης βίας σε εξειδικευμένες δομές και ξενώνες, καθώς και ολοκληρωμένη υποστήριξή τους, κατά τη φάση της κοινωνικής επανένταξης, με στοχευμένα προγράμματα και δράσεις
  • Υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρόληψης και ευαισθητοποίησης για το εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς και τη μαθητική/φοιτητική κοινότητα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τις διωκτικές και δικαστικές αρχές, τους δικηγόρους και τα στελέχη δημόσιων υπηρεσιών.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ –  ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ !

Share...

nea

Next Post

Για την πρόληψη της έμφυλης βίας πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές πριν γίνει το έγκλημα!

Πα Νοέ 25 , 2022
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με 21 γυναικοκτονίες το 2022, απαιτεί την εγρήγορση και την αντίδραση της κοινωνίας και της πολιτείας. Η οικογένεια, ο χώρος εργασίας, το κοινωνικό περιβάλλον παραμένουν σημεία εκδήλωσης βίας και κακοποίησης των γυναικών!  Για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας […]

Σας ενδιαφέρουν