ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ: << 1ος ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ>>! Εκδηλώσεις για την Μάχη της Αράχωβας

Από το Στρατηγείο του Καραϊσκάκη στο Δίστομο μέχρι την εκκλησία του Αϊ Γιώργη στην Αράχωβα θα γίνει ο << 1ος (συμβολικός)  ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΑ’Ι’ΣΚΑΚΗ>>, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου (9 πμ) ! 

 Αυτή ήταν και η ιστορική διαδρομή των παλικαριών του Στρατάρχη της Ρούμελης από την έδρα τους στο Δίστομο προς την Αράχωβα όπου ο “Γιος της Καλογριάς”  έδωσε την ομώνυμη νικηφόρα Μαχη από 18 έως 24 Νοεμβρίου 1826 . Και ακολούθησε η σκληρή Μαχη του Διστόμου από 17 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου 1827 με τον Καραϊσκάκη πάλι , η οποία εδραίωσε την έκβαση της επανάστασης στην Ρούμελη! Μετά τον τερματισμό, θα ακολουθήσει δοξολογία και κατάθεση στεφάνων.

Την Δευτέρα 28/11( 3 μμ) οι εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας συνεχίζονται στο Λαογραφικό Μουσείο  Αράχωβα με ομιλητές τον φιλόλογο και συγγραφέα Ε. Νικολιδάκη και τον σκηνοθέτη Β. Τσικάρα, με συντονίστρια την καθηγήτρια και δημοτική σύμβουλο Δήμητρα Τσίρη . Θα προβληθεί επίσης η ταινία του Β. Τσικάρα ” Η μάχη της Αράχωβας”, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος  Διστόμου,Αράχωβας Αντίκυρας Γ. Σταθάς.

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας για την Παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών  

Πα Νοέ 25 , 2022
Η βία κατά των γυναικών σε όλες τις μορφές συνιστά το σκληρό πυρήνα των έμφυλων ανισοτήτων και αναπαράγει τις σχέσεις εξουσίας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Είναι δια-ταξική, δια-φυλετική και πλήττει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών. Η βία κατά των γυναικών παραμένει ένα γενικευμένο και ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο […]