Δήμος Θηβαίων: Σύσκεψη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου(ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου «Δάρδανος» για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση βροχοπτώσεων.

Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία, εν όψει Φθινοπώρου και έναρξης της περιόδου των βροχοπτώσεων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίσθηκε η ανάγκη για συνεργασία και συντονισμό, καθώς και η λήψη προληπτικών μέτρων, όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός φρεατίων, ρεμάτων κ.λπ., ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Παράλληλα, τονίσθηκε η σημασία ενημέρωσης των πολιτών για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας στην περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ενώ συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Βενιζέλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θηβαίων, κ. Λάμπρος Σερβετάς, οι εκπρόσωποι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας, κύριοι Αλέξανδρος Μεταξάς, Δημήτριος Δημητρίου και  Σωτήρης Τζουμανέκας, ο συνταγματάρχης κ. Σολωμίδης Δημήτριος ως εκπρόσωπος του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας, η διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών, κ. Σταυρούλα Μαλλίρη, ο κ. Μπότης Δημήτριος, ως εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΘ, ο αναπληρωτής διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Θηβαίων, κ. Επαμεινώνδας Χρυσικός, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και η κ. Κατερίνα Ψιχούλα, εκπροσωπώντας το Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφορίας(ΚΕΠΕΑ) Θήβας-Βοιωτίας.

Share...

nea

Next Post

Έναρξη μαθημάτων του Δημοτικού Ωδείου και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λιβαδειάς

Πε Σεπ 22 , 2022
Το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς, ανοίγει και φέτος τις πύλες του για να υποδεχτεί τους παλιούς και νέους μαθητές του, καλύπτοντας όλο το φάσμα της μουσικής εκπαίδευσης προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων μουσικών, ικανών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του επαγγελματικού χώρου. Τα ειδικά μαθήματα που διδάσκονται στο Δημοτικό Ωδείο […]