Επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Κύπρο

1 min read

Την Πέμπτη 12-5-2022, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κύπρο ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, Αντιπτέραρχος (Μ) ε.α., κ. Ιωάννης Κούτρας, είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον διευθυντή Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Πέτρο Δημητρίου, τον υπουργό Άμυνας Κύπρου, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη, τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Άμυνας Κύπρου, κ. Ανδρέα Λουκά, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς κ. Δημόκριτο Ζερβάκη και τον Αρχηγό Διοίκησης Αεροπορίας Κύπρου, Ταξίαρχο (Ι), κ. Μάριο Φλωρίδη. 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων έγινε παρουσίαση των υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών σε προϊόντα και υπηρεσίες της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η ΕΑΒ είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας που συμμετέχει στο πρόγραμμα HELLAS SAT. 

Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα, δίνοντας έμφαση στην κοινή Εθνική αμυντική πολιτική και στην εξεύρεση τρόπων για τη συνδρομή της ΕΑΒ ειδικότερα σε θέματα υποστήριξης στις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς και της Διοίκησης Αεροπορίας της Κύπρου και γενικότερα του υπουργείου Άμυνας.

Share...

Διαβάστε επίσης...