«Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη της θυσίας των Ελλήνων του Πόντου»

Με αφορμή τη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο βουλευτής Βοιωτίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης έκανε την εξής δήλωση: 

«Έναν αιώνα μετά την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η μνήμη των θυμάτων παραμένει ζωντανή. Όσα βίαια, μαζικά και φονικά γεγονότα συνέβησαν την περίοδο 1914 – 1923, παραμένουν και σήμερα επίκαιρα.

Tο ΠΑΣΟΚ έχει συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση της συλλογικής μνήμης. Με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου, πριν 28 χρόνια εισηγήθηκε και πέτυχε τη θεσμική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Βουλή των Ελλήνων.

Σήμερα, ως παράταξη, συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο και διεκδικούμε τη Διεθνή καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Το οφείλουμε στις εκατοντάδες χιλιάδες ομοεθνείς, που εξοντώθηκαν απάνθρωπα».

Share...

nea

Next Post

Η MYTILINEOS και η Siemens Energy αναλαμβάνουν την κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στην Πολωνία

Πε Μάι 19 , 2022
Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SES), σε κοινοπραξία με τη Siemens Energy Global GmbH & Co. KG και τη Siemens Energy sp. z o.o., αναλαμβάνουν την κατασκευή μίας μονάδας συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT) στο Grudziadz, της Πολωνίας. Ειδικότερα, η κοινοπραξία έχει υπογράψει σύμβαση σχεδιασμού, προμήθειας εξοπλισμού και κατασκευής (EPC) […]