Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα για την 9η Μάιου

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε από το ελληνικό κράτος ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Στις 9 Μαΐου του 1945, η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ σηματοδότησε την αυγή μιας νέας ειρηνικής εποχής για την Ευρώπη.

Όμως, δυστυχώς σήμερα τα αντιπολεμικά και αντιφασιστικά μηνύματα εκφράζονται σε χρόνο ενεστώτα και δεν αναφέρονται σε παρελθοντικούς χρόνους.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δοκιμάζει τις ειρηνικές αντοχές του νέου κόσμου, που χτίστηκε μετά το τέλος του πολύνεκρου Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα τιμούμε τους εκατομμύρια νεκρούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την Δημοκρατία.

Τιμούμε τους Έλληνες Ήρωες της Εθνικής Αντίστασης.

“Όχι στον Πόλεμο”

“Όχι στον Φασισμό”

“Ναι στην Ειρηνική συνύπαρξη των κρατών”. 

Share...

nea

Next Post

Υποχρέωση των ιδιοκτητών οικοπέδων να καθαρίζουν τα οικόπεδα

Δε Μάι 9 , 2022
Την προσοχή και τη συμβολή των δημοτών για την πρόληψη πυρκαγιών δεδομένου ότι διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο, ζητά το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων. Συγκεκριμένα: «Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου για το 2022, από 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου,  υπενθυμίζουμε στους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών […]