9 Μάη 1945! Ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ήττας της ναζιστικής βαρβαρότητας!

Η συμπλήρωση 77 χρόνων από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για τους λαούς που αγωνίστηκαν και ξερίζωσαν το ναζισμό και το φασισμό από την Ευρώπη. 

Τιμή στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες των μεγάλων αντιφασιστικών κινημάτων, που αντιστάθηκαν, πολέμησαν κι θυσιάστηκαν για να απελευθερωθεί ο κόσμος από τις δυνάμεις του σκότους.

Τιμή στους αγώνες του ελληνικού λαού, που ύψωσε θαρραλέα το ανάστημά του για την υπεράσπιση της Εθνικής κυριαρχίας, την Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και νίκησε τις δυνάμεις κατοχής, με πρωτοπόρους το ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ.

Η Ευρώπη ζει ξανά τις συνέπειες αναθεωρητικών πολιτικών με την εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία που προκαλούν τραγικά αποτελέσματα με χιλιάδες απώλειες ζωών και ξερίζωμα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Είναι αναγκαία η εγρήγορση και η αντίδραση της Κοινωνίας των Πολιτών, των αντιφασιστικών κινημάτων για να εξαλείψουμε τα φασιστικά μορφώματα που αναδύονται ξανά στην Ευρώπη και να επαναφέρουμε την Ειρήνη! 

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα για την 9η Μάιου

Δε Μάι 9 , 2022
Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε από το ελληνικό κράτος ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού. Στις 9 Μαΐου του 1945, η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ σηματοδότησε την αυγή μιας νέας […]