«Η Στερεά Ελλάδα κατέχει την 7η θέση μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε. με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας νέων»

Μπορεί η κυβέρνηση να επαίρεται για την μείωση της ανεργίας, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική και η αλήθεια αμείλικτη.

Διαψεύδεται από την EUROSTAT.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατατάσσεται «στις πρωταθλήτριες χώρες» και συγκεκριμένα στην 7η θέση των περιφερειών των χωρών μελών της ΕΕ που «διακρίνονται» για την υψηλότερη ανεργία των νέων ηλικίας έως 29 ετών, με ποσοστό 38,9%, όταν ο μέσος της ΕΕ είναι 13%.

Η απουσία της κοινωνικής διάστασης στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αποκαλύπτεται αδιαμφισβήτητα. Καταρρέει κάθε αγωνιώδης επικοινωνιακή παράσταση.

Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτούνται άμεσες και σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες για την αναχαίτηση της καλπάζουσας ανεργίας, μέσω ενισχυμένων εγγυήσεων για τη νεολαία.    

Share...

nea

Next Post

Η κλήρωση για τα μπαράζ ανόδου

Τρ Μάι 3 , 2022
Η κλήρωση για το μπαράζ ανόδου της Super League 2 ανέδειξε ως γηπεδούχο για τον πρώτο αγώνα την ομάδα της Βέροιας και για τη ρεβάνς αυτή του Λεβαδειακού Έτσι στις 8/5 θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Βέροια-Λεβαδειακός και στις 15/5 το Λεβαδειακός-Βέροια. Ακόμα δεν έχει γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας, γι’ αυτό στην […]

Σας ενδιαφέρουν