Μήνυμα Ταγκαλέγκα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας:“Η ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την 7η Απριλίου του 1948, καθιέρωσε επίσημα την ημέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Τα τελευταία δύο έτη, όλη η ανθρωπότητα βρέθηκε και βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, την πανδημία covid-19.

Οπότε, η σημερινή ημέρα αποκτά χαρακτήρα τιμής έναντι των δώρων της επιστήμης της Υγείας, αλλά και χαρακτήρα προβληματισμού για την θέση που επιφυλάσσουμε για την Υγεία στην ζωή μας, ειδικά προ της κρίσης.

Τα εμβόλια και τα θεραπευτικά μοντέλα που πλέον χρησιμοποιούνται εναντίον του covid-19 είναι τα δώρα της επιστήμης απέναντι στον Άνθρωπο.

Είναι τα δώρα των ερευνητών προς τους συμπολίτες τους.Και η αλληλεγγύη είναι το δώρο του Ανθρώπου στον συν-Άνθρωπο.Νιώσαμε και νιώθουμε υπόχρεοι έναντι των θυσιών των υγειονομικών, όλους αυτούς τους μήνες της υγειονομικής κρίσης.

Όλοι μαζί ξεπερνούμε αυτήν την κρίση.

Όλοι μαζί γνωρίζουμε πια την σημαντικότητα της Υγείας.

Ας μην το ξεχάσουμε.

Αν και τα σημάδια, δεν είναι ενθαρρυντικά.

Η εισβολή στην Ουκρανία δείχνει ότι ορισμένοι ξέχασαν ήδη. Και μια νέα ανθρωπιστική κρίση γεννιέται.Ειρήνη κι Υγεία, λοιπόν. Δύο έννοιες όχι αφηρημένες πια. Αλλά επιτακτικά ζητούμενες.”

Share...

nea

Next Post

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής: Βιβλιοπαρουσίαση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Πα Απρ 8 , 2022
Η ανάκληση και η γνώση του παρελθόντος διαμορφώνουν ταυτότητες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Έτσι, η συλλογική μνήμη καθίσταται μία από τις θεμελιώδεις μορφές της κοινωνικής μας ζωής. Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας(ΔΟΘ), με κεντρικό σύνθημα «Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής», παρουσιάζει […]