Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής: Βιβλιοπαρουσίαση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η ανάκληση και η γνώση του παρελθόντος διαμορφώνουν ταυτότητες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Έτσι, η συλλογική μνήμη καθίσταται μία από τις θεμελιώδεις μορφές της κοινωνικής μας ζωής.

Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας(ΔΟΘ), με κεντρικό σύνθημα «Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής», παρουσιάζει το βιβλίο των Δημήτρη Αλεξάνδρου «Παραμύθία Προσφυγιάς» και Τάσου Κακλαμάνη-Γιώργου Μιχελάκου «Λυκιακά Ποιητικά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα Αλ. Κοφίνης).

Την κριτική ανάλυση του βιβλίου θα κάνει ο φιλόλογος-συγγραφέας Κώστας Πούλος, ενώ αποσπάσματα θα απαγγείλουν οι Λεμονιά Κουτσοβασίλη και Γεωργία Σουλιώτη. Θα ερμηνεύσουν μικρασιατικά τραγούδια οι Φρίξος Καλούδης(κιθάρα), Τάσος Κακλαμάνης(μπουζούκι) και Γεωργία Παλαιολόγου(τραγούδι). Την επιμέλεια των εικόνων θα έχει ο εκπαιδευτικός Ηλίας Τραμπάκουλος.

Επίτιμοι προσκεκλημένοι θα είναι οι μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Θήβας, στο οποίο και θα διατεθούν τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου, για την ενίσχυση του εργαστηρίου τους.

*Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης θα τηρηθεί το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.

Share...

nea

Next Post

Προσχηματική και ελλιπής η νέα «Στρατηγική» της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων!

Πα Απρ 8 , 2022
Στην ομιλία της στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής,  για την «Εθνική Στρατηγική,  η βουλευτής Γιώτα Πούλου, για την κοινωνική ένταξη αιτούντων άσυλο και δικαιούχων διεθνούς προστασίας» του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τόνισε ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ένταξη των προσφύγων είναι εντελώς προσχηματικό.   […]

Σας ενδιαφέρουν