Καταιγιστική ΑΕΚ στη Σλοβενία – «Κλείδωσε» την πρόκριση με τεσσάρα

Η ΑΕΚ συνέτριψε 4-0 την NK Celje και βρίσκεται μία ανάσα από τα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League

Με εντυπωσιακή εμφάνιση και απόλυτη κυριαρχία από το πρώτο λεπτό, η ΑΕΚ μετέτρεψε σε… παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση με την Τσέλιε στη Σλοβενία, επικρατώντας με το επιβλητικό 4-0 και εξασφαλίζοντας ουσιαστικά από τώρα την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι και το κατάφερε με εμφατικό τρόπο. Μόλις στο 3ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μαρίν, ο Βάργκα πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ, δίνοντας από νωρίς το προβάδισμα στην «Ένωση». Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 11’ άγγιξαν το δεύτερο γκολ, όταν ο ίδιος παίκτης σημάδεψε το δοκάρι με εξαιρετική ατομική προσπάθεια.

Η ανωτερότητα της ΑΕΚ επιβεβαιώθηκε στο 33’, όταν ο Κοϊτά με όμορφη ενέργεια μέσα στην περιοχή νίκησε τον Λεμπάν, γράφοντας το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο Γκατσίνοβιτς επιχείρησε γέμισμα από τα δεξιά, όμως η μπάλα πήρε απρόβλεπτη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 3-0 και μετατρέποντας ουσιαστικά το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η ελληνική ομάδα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Στο 49’, ο Μαρίν εκτέλεσε φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι και ο Αρόλντ Μουκουντί εκμεταλλεύτηκε την επαναφορά, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-0. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ΑΕΚ διαχειρίστηκε με άνεση το προβάδισμά της, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων ενόψει της απαιτητικής συνέχειας .

Η ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια αναμένεται πλέον να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς η «Ένωση» βρίσκεται μπροστά σε μία ιστορική επιτυχία. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη μορφή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με φάση ομίλων ή League Phase, ο «Δικέφαλος» είναι έτοιμος να δώσει το «παρών» στα προημιτελικά, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική επιστροφή του στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Διαιτητής: Λουϊς Γκοντίνιο (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Χρκα, Κάστρο – Πινέδα, Κοϊτά


ΤΣΕΛΙΕ (Ιβάν Μαέφσκι): Λεμπάν, Νιέτο, Μπέιγκερ, Τουτίσκινας (46΄ Ντάνιελ), Καρνίτσνικ, Χρκα (46΄ Νταβίντ Κάστρο), Κβέσιτς (75΄ Κότνικ), Σέσλαρ (85΄ Βίντοβιτς), Βάνσας (57΄ Αβντίλι), Ιοσίφοφ, Κούτσιτς.
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Ρότα, Ρέλβας, Μουκουντί, Πήλιος, Πινέδα (74΄ Περέιρα), Μαρίν , Κοϊτά (74΄ Κουτέσα), Γκατσίνοβιτς (78΄ Μάνταλος), Γιόβιτς (78΄ Ζίνι), Βάργκα (86΄ Καλοσκάμης)

Share...

Bynea