Κοινή συνάντηση των βουλευτών Βοιωτίας με Σταμενίτη για τα προβλήματα των αγροτών

1 min read

Οι Βουλευτές Βοιωτίας, η κα Γ. Πούλου, ο κ. Γ. Μουλκιώτης και ο κ. Λ. Κτιστάκης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη.

​- την μείωση του πλαφόν παράδοσης βάμβακος για την λήψη της συνδεδεμένης επιδότησης βάμβακος 2023 (ελάχιστη στρεμματική απόδοση),

  • τις καταστροφές από τον περονόσπορο στα αμπέλια και τις καλλιέργειες κρεμμυδιών,
  • την ακαρπία των ελαιοδένδρων.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε για την δεδομένη πρόθεση του Υπουργείου για μείωση του πλαφόν παράδοσης βάμβακος σύμφωνα και με την πρόταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, το δε ποσοστό της μείωσης θα καθορισθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού συνεκτιμηθούν και οι μέχρι τώρα στρεμματικές αποδόσεις βάσει των παραδόσεων στα Εκκοκκιστήρια Βάμβακος.

Για τις αποζημιώσεις των αμπελουργών υπήρξε επίσης δέσμευση του κυρίου Υφυπουργού, με βασική προτεραιότητα τα οινοποιήσιμα και βρώσιμα αμπέλια.

Για τις παραγωγές κρεμμυδιών και πατάτας ζήτησε να του αποσταλούν εκθέσεις καταγραφής ζημιών από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Τέλος και αναφορικά με την μειωμένη ελαιοπαραγωγή, ο κύριος Υφυπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει εν όψει και των αποτελεσμάτων της συνόδου των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το συγκεκριμένο θέμα.

Share...

Διαβάστε επίσης...