Λάμπρος Ρόδης: «Οφείλουμε να τονώσουμε την τοπική ανάπτυξη, να κρατήσουμε τον κόσμο στον Ορχομενό και στα χωριά μας»

1 min read

Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος το 2006, το 2010, το 2014, ένας έμπειρος δημοσιογράφος και μέχρι πρότινος στο Γραφείο Τύπου του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, ένας δραστήριος Ορχομένιος, ο κ. Λάμπρος Ρόδης στο πλευρό του κ. Γιώργου Τζαβάρα, ξεκαθαρίζει ότι επιθυμεί να δει τον Δήμο Ορχομενού «φιλόξενο σε επενδύσεις», καθώς όπως αναφέρει είναι ο μόνος τρόπος «να κρατήσουμε τον κόσμο στον Ορχομενό και στα χωριά μας». Παράλληλα, ο κ. Ρόδης τονίζει ότι σε αυτή την αυτοδιοικητική θητεία επέλεξε συνειδητά να «επιστρέψω» στον Δήμο Ορχομενού, να αξιοποιήσω όλη αυτή την εμπειρία που έχω αποκομίσει και να σταθώ στο πλευρό του ως ένας αξιόμαχος στρατιώτης για την επόμενη 5ετία !

Κ. Ρόδη έχετε μια μεγάλη εμπειρία πια στον χώρο του α και β βαθμού αυτοδιοίκησης.
Γιατί ξανά στον Δήμο Ορχομενού και γιατί με τον κ. Γιώργο Τζαβάρα;

Θέλω για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μας δίνετε. Γιατί; Πιστεύω ότι όσοι με γνωρίζουν και έχουν παρακολουθήσει την αυτοδιοικητική μου πορεία, ξέρουν πολύ καλά ότι η πορεία του Ορχομενού και ο Δήμος Ορχομενού εν γένει αποτελούσε και αποτελεί τον λόγο για τον οποίο έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου στα κοινά. Βέβαια, αυτή η πορεία δεν θα είχε χτιστεί χωρίς την αγάπη του κόσμου, που όσες φορές τους ζήτησα την ψήφο τους, μου την έδωσαν απλόχερα. Σαυτή την αυτοδιοικητική θητεία επέλεξα συνειδητά να «επιστρέψω» στον Δήμο Ορχομενού, να αξιοποιήσω όλη αυτή την εμπειρία που έχω αποκομίσει είτε από την περίοδο όπου υπήρξα Πρόεδρο του ΔΣ και της Σχολικής Επιτροπής ή στο Γραφείου Τύπου του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στη συνέχεια και να σταθώ στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Ορχομενού κ. Γιώργου Τζαβάρα ως ένας αξιόμαχος στρατιώτης για την επόμενη 5ετία ! Γνωρίζετε ότι οργάνωσα με πολύ μεγάλη επιτυχία και για πρώτη φορά ένα forum πολιτισμού και επιχειρηματικότητας και άνοιξα πρώτος ένας δημόσιο διάλογο για την προοπτική του Δήμου μας. Αυτή την εμπειρία καταθέτω στον υποψήφιο Δήμαρχο Ορχομενού κ. Γιώργο Τζαβάρα και στον Συνδυασμό μας «Ενότητα με το βλέμμα στο μέλλον», μ αυτή την πορεία θέλω να αξιολογηθεί από τους συμπολίτες μας. Όσον αφορά τον ίδιο τον φίλο μου τον Γιώργο, στον συντοπίτη μου, τον γείτονά μου, τον συναγωνιστή μου γιατί έχουμε υπάρξει μαζί και Δημοτικοί Σύμβουλοι με Δήμαρχο τον αείμνηστο Λουκά Υπερήφανο, τον εμπιστεύομαι απόλυτα γιατί είναι ενωτικός και αληθινός! Ένας καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης, ικανός να γίνει ο επόμενος Δήμαρχός μας.

Όλοι ξέρουμε ότι είστε ο πρωτεργάτης του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού, εκείνος που πρώτος άνοιξε τον κουμπαρά για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου. Τι λέτε, θα τελειώσει ποτέ αυτό το έργο;

Θα ήμουν ο τελευταίος που θα πίστευα ότι αυτό το έργο υπάρχει περίπτωση να μην τελειώσει! Ίσως, δε, να είναι και ο κυριότερος λόγος που θέλω και πάλι να γίνω Δημοτικός Σύμβουλος Ορχομενού και μέσα από τη νέα μου ιδιότητα να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου αυτό το έργο όχι μόνο να τελειώσει, αλλά να βρει την θέση που του πρέπει και έχει σχεδιαστεί στην «Οιδίπους Πολιτιστική Διαδρομή» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού είναι το πιο εμβληματικό έργο που κάνει η ΕΦΑ Βοιωτίας και το ΥΠ.ΠΟ., η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Ορχομενού, η Ι.Μ. Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος και ο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού «Παναγία η Σκριπού» σε όλη την Βοιωτία, είναι το έργο που θα αλλάξει για πάντα την φυσιογνωμία της έδρας του Δήμου Ορχομενού, είναι ο μοχλός για να τονώσουμε την τοπική οικονομία και την προώθηση του τριτογενή τομέα. Είναι ένα έργο ζωής, είμαι ταυτισμένος με αυτό και μακάρι με τη νέα Δημοτική Αρχή του κ. Γιώργου Τζαβάρα να αποδείξουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα το δούμε να ολοκληρώνεται και να παραδίδεται στην τοπική κοινωνία και στο πανελλήνιο! Η Αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια και είμαι βέβαιος ότι ο νέος μας Δήμαρχος δεν θα απαξιώσει το έργο και στην συμβολή καμιάς Δημοτικής Αρχής.

Στο 1ο Orchomenos Press Forum μιλήσατε και για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή σας. Τι θα κάνετε δηλαδή προς σε αυτή την κατεύθυνση;

Σχεδιάσαμε όλοι μαζί ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα, όπου μεταξύ άλλων αναφερόμαστε σε ένα Δήμο φιλόξενο για επενδύσεις. Τι σημαίνει αυτό; Είμαστε ένας τόπος ο οποίος διαθέτει τα πάντα: Δίπλα στον εθνικό άξονα, μέσα σε ένα εύφορο κάμπο, με δημόσια γη, με δίκτυα, με υποδομές, έχουμε όλα όσα μπορούν να προσελκύσουν έναν εν δυνάμει επενδυτή. Από την εμπειρία μου και την ενασχόλησή μου με το επιχειρηματικό ρεπορτάζ γνωρίζω πολύ καλά ότι οι επιχειρηματίες – όπως συμβαίνει σε εθνικό επίπεδο – έτσι και σε τοπικό θέλουν να έχουν απέναντί του μια σταθερή τοπική διοίκηση, που να πιστεύει την τοπική ανάπτυξη και να συμβάλλει με τις αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Προσωπικά έτσι θέλω να είναι ο Δήμος Ορχομενού στο μέλλον, φιλικός και ανοιχτός σε επιχειρήσεις που ταιριάζουν στην φυσιογνωμία του. Μάλιστα, θα γίνω και πιο συγκεκριμένος. Γιατί να μην θέλουμε ένα τυροκομείο στην περιοχή μας, ένα νέο θερμοκήπιο, μια μονάδα εκτροφής ζώων ή ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος. Λέω κάποια παραδείγματα. Μ` άλλα λόγια, οφείλουμε να βρούμε τρόπους για να τονώσουμε την τοπική ανάπτυξη, την οικονομία, να ενισχύσουμε τις θέσεις εργασίας, να κρατήσουμε τον κόσμο στον Ορχομενό και στα χωριά μας. Παράλληλα, με την ποιότητα ζωής που επιβάλλεται να του προσφέρουμε και ριζική φροντίδα στην καθημερινότητά μας.

Εάν εκλεγείτε, τι πιστεύετε ότι δεν θα γίνει;

Σ` αυτή την προεκλογική περίοδο, ούτε ο επικεφαλής μας ούτε και εγώ πρόκειται να πούμε «μεγάλα λόγια». Το δικό μου, δε, «μότο» στο προεκλογικό μου φυλλάδιο λέει επί της ουσίας ότι ο χρόνος δίνει την απάντηση σε όλα! Αυτό θα πω και τώρα. Ο χρόνος θα δείξει. Πριν όμως … δείξει, θα έχουμε δουλέψει με συνέπεια, με δύναμη ψυχής, με ενότητα, με αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε για τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης 5ετίας, ψηφίζουμε Γιώργο Τζαβάρα και «Ενότητα με το βλέμμα στο μέλλον».

Share...

Διαβάστε επίσης...