Β. Δελιανίδης: «Η Δ.Ε. Ακραιφνίας έχει βιώσει την απαξίωση της σημερινής Δημοτικής Αρχής»

1 min read

«Tώρα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πούμε φτάνει πια δεν πάει άλλο, ο Δήμος Ορχομενού αξίζει το καλύτερο», σημειώνει στη συνέντευξη του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλειος Δελιανίδης, με τον συνδυασμό “ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” του υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Τζαβάρα. Άνθρωπος που υπηρετεί το νόμο και το δίκαιο, πρόσωπο που μεγάλωσε σε μια οικογένεια με σεβασμό στον Θεό και στην εκπαίδευση, ο κ. Δελιανίδης δοκιμάζεται για πρώτη φορά και επιθυμεί να εκφράσει την Δημοτική Κοινότητα Ακραιφνίας στον Δήμο Ορχομενού για την επόμενη 5ετία.

Αποφασίσατε να κάνετε το βήμα και να ασχοληθείτε με τα κοινά. Γιατί ;

Αρχικά θέλω να συστηθώ στο αναγνωστικό σας κοινό καθώς είμαι πρώτη φορά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ορχομενού, πρώτη φορά που αποφάσισα να εκτεθώ στα κοινά και να δοκιμάσω την εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό μου. Πολλοί με γνωρίζουν με την επαγγελματική μου ιδιότητα, πάντοτε ήθελα να προσφέρω στον συνάνθρωπο και γι` αυτό επέλεξα να υπηρετήσω στην Ελληνική Αστυνομία. Μένω με την οικογένειά μου στο Ακραίφνιο, κατάγομαι από το Κόκκινο όπου μεγάλωσα και ζει ακόμα η οικογένεια του πατέρα μου, του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Κοκκίνου και Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνου π. Αβραάμ. Από το σπίτι μου έμαθα να προσφέρω στον συνάνθρωπο, να σέβομαι τον Θεό, να αγαπώ τον διπλανό μου και να κάνω όπου μπορώ καλό. Αποφάσισα, λοιπόν, να ασχοληθώ με τα κοινά γιατί τώρα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πούμε φτάνει πια δεν πάει άλλο, ο Δήμος Ορχομενού αξίζει το καλύτερο. Φτάνει πια με τις κλειστές πόρτες, την έλλειψη διαλόγου. Ήρθε η ώρα να πάμε όλοι μαζί τον δήμο μας μπροστά γιατί έχουμε όραμα να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητα.

Θα θέλαμε να μας πείτε ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά της Δημάρχου που την κάνουν ανεπαρκή στα μάτια σας;

Κατάγομαι όπως σας είπα από ένα «ακριτικό» χωριό του Δήμου Ορχομενού που αυτή την 4ετία έχει βιώσει βαθιά την εγκατάλειψη. Διαμένω, επαναλαμβάνω, στο Ακραίφνιο που εκεί η απαξίωση του Τοπικού Συμβουλίου και των προτάσεών του έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Τι θέλει ο κόσμος;
Απλά πράγματα! Ούτε αυτά, τα αυτονόητα, δεν ήταν αυτονόητα στον Δήμο μας αυτή την 4ετία στην Δημοτική Ενότητα Ακραιφνίας και όχι μόνο. Ακολουθώ τον κ. Γιώργο Τζαβάρα για πολλούς λόγους αλλά θα σταθώ στο ήθος του και στην εμπειρία του.
Είμαι βέβαιος ότι δεν θα διαψεύσω κανέναν που θα μας επιλέξει για την επόμενη 5ετία. Όσο για την κα Καράλη, κούρασε πολιτικά και δεν έχει πια να προσφέρει τίποτα στον Δήμο Ορχομενού.

Είπατε ότι ούτε τα αυτονόητα δεν είχατε στην Δημοτική Ενότητα Ακραιφνίας.
Ανάμεσα σ` αυτά ήταν και ο τοπικός Αντιδήμαρχος;

Αυτή η απαξίωση των τοπικών κοινωνιών της Δημοτικής Κοινότητας Ακραιφνίας κορυφώθηκε με την απόφαση της σημερινής Δημοτικής Αρχής να μην έχει Αντιδήμαρχο Ακραιφνίου αλλά τις αρμοδιότητές του να εκτελεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος.
Αυτό δεν έχει ξαναγίνει! Και μόνο από αυτή την κίνηση, ο κόσμος, όχι μόνο του Ακραιφνίου αλλά όλων των όμορων χωριών πρέπει να της γυρίσει την πλάτη και να την πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, την απαξίωση του συνδυασμού της στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Η κα Καράλη δεν μπορεί , γιατί όμως μπορεί ο κ. Τζαβάρας;
Γιατί να τον επιλέξουν;

Η κα Καράλη ζει σε έναν δικό της κόσμο, έναν πλασματικό κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες του Δήμου Ορχομενού. Η αυτοδιοίκηση είναι ο πιο κοντινός βαθμός διοίκησης στον πολίτη που θέλει να παρέμβει και να ακουστεί, να διορθώσει τα κακώς κείμενα στη γειτονιά του, ο δήμος δεν είναι μονοκρατορία.
Εμείς έχουμε τα αυτιά και τα μάτια μας ανοιχτά.
Μιλάμε με τους πολίτες, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες τους, δίνουμε βάρος στην κοινωνική πολιτική, στη νεολαία, στο περιβάλλον, στην ποιότητα ζωής.
Διαμορφώνουμε ένα πρόγραμμα μαζί με τους πολίτες που θα οδηγήσει τον Δήμο Ορχομενού μπροστά, με ρεαλισμό, με έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής.
Ο κ. Γιώργος Τζαβάρας είναι με άλλα λόγια ενωτικός και αληθινός!
Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι σταθερός χαρακτήρας, ένας οικογενειάρχης, ένας κανονικός άνθρωπος που ό,τι λέει το εννοεί!
Είμαστε μαζί του γιατί πιστεύω ότι αξίζει να γίνει ο επόμενος Δήμαρχός μας!

Share...

Διαβάστε επίσης...