Αναβαθμίζονται τα ΚΕΠ του Δήμου Τανάγρας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Υπογραφή σύμβασης

Τη χρηματοδότηση συνολικού ποσού 148.041,06 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Τανάγρας για την αναβάθμιση των πέντε ΚΕΠ του Δήμου και συγκεκριμένα των Σχηματαρίου, Οινοφύτων, Δηλεσίου, Πύλης και Ασωπίας, μετά από πρόταση που είχε υποβάλλει στη δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο του Έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ», σύμφωνα με το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0».

Η δράση αναφορικά με το Δήμο Τανάγρας περιλαμβάνει παρεμβάσεις πλήρης ανακαίνισης των ΚΕΠ, βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών, συμπεριλαμβανομένης της  αναβάθμισης των υποδομών τους και την αντικατάσταση του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού καθώς και παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα ΑμεΑ, κλπ.

Μετά την «ανοικτή διαδικασία» που πραγματοποιήθηκε με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, την Τετάρτη 15 Μαρτίου υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης έργου μεταξύ του Δημάρχου κ. Περγάλια και της  αναδόχου εταιρείας «Παλόγου Χριστίνα του Δημ.».

Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών και το κόστος του έργου θα καλυφθεί από τη χρηματοδότηση του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU, Εθνικό  Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» (κωδικός Δράσης:16780/Άξονας 2.2) Π.Δ.Ε. (Κωδ. Έργου: 2022TA06300031) Kωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5190859, που έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου οικονομικού έτους 2022 και 2023.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι:

«Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, καταφέραμε για άλλη μια φορά να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ώστε να αναβαθμίσουμε τα ΚΕΠ του Δήμου μας σε όλες τις δημοτικές ενότητες με την ανακαίνιση των χώρων τους και με την προμήθεια σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού. 

Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, μέσα από δράσεις, ενέργειες, πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών μας και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. 

Ακολουθώντας τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής μας και τη νέα πραγματικότητα, εργαζόμαστε συστηματικά κι αδιάκοπα, προσπαθώντας καθημερινά να καθιστούμε τον Δήμο μας πιο λειτουργικό και  βιώσιμο».

Share...

nea

Next Post

<strong>Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, για τον Εορτασμό της 25<sup>ης</sup> Μαρτίου</strong>

Σα Μαρ 25 , 2023
25η Μαρτίου διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.  Γιορτή του  Ευαγγελισμού  της Θεοτόκου και της απελευθέρωσης της πατρίδας μας από τον Οθωμανικό ζυγό. Τιμούμε τις λαμπρές μορφές που αναδείχτηκαν μέσα από την Επανάσταση  του 1821 κι  έγραψαν τις σελίδες της Ιστορίας με το αίμα τους,  για να υπερασπιστούν τα ιδανικά του  Ελληνικού Έθνους,  κι ενός […]

Σας ενδιαφέρουν