Απεργία στη ΔΕΥΑΘ κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Οι εργαζόμενοι στη Δημοτική  Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Θήβας, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 20 Μαρτίου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Σχεδόν εν κρυπτώ και στη σκιά του δυστυχήματος στα Τέμπη, η Κυβέρνηση, με τρία νομοσχέδια, προχωρά και ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποίηση του νερού και των αποβλήτων, αγνοώντας τρεις αποφάσεις του ΣτΕ  και τις θέσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α και της ΚΕΔΕ.

Με τα νομοσχέδια αυτά περιορίζεται η πρόσβαση όλων στο βασικό αγαθό του νερού, αφαιρεί περιουσία και αποφάσεις από τους Δήμους και όλα καταλήγουν στο στόχο, τη δημιουργία της ρυθμιστικής  Αρχής (Ρ.Α.Α.Ε.Υ), που θα αποφασίζει την τιμολόγηση του πολύτιμου αυτού αγαθού, άρα θα έχουμε αδικαιολόγητες αυξήσεις και μελλοντικά οδηγούμαστε στην ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. Παράλληλα η κυβέρνηση παίρνει τη διαχείριση αποβλήτων από τους Δήμους, οι οποίοι κατείχαν τη διαχείριση και χρόνια τεχνογνωσία, παραδίδοντάς τη επίσης σε ιδιώτες.

Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε σε αρκετές χώρες με αρνητικές, σχεδόν τραγικές εξελίξεις και ήδη εγκαταλείπεται. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η πολιτεία έχει την υποχρέωση να το παρέχει σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, πέρα και πάνω από κάθε λογική κέρδους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εκποιεί τη δημόσια περιουσία. Την καλούμε να αποσύρει άμεσα το επίμαχο νομοσχέδιο, να διασφαλίσει την πρόσβαση όλων των πολιτών στα βασικά αγαθά, όπως το νερό, να προβεί σε στελέχωση με  προσωπικό των ΔΕΥΑ, να προστατεύσει και να ενισχύσει τον ρόλο και τη λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΩ Ρ.Α.Α.Ε.Υ. ή ΣΔΙΤ

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί τα νερά.

Share...

nea

Next Post

Ξεκίνησε τις προεκλογικές του επαφές ο Κώστας Αγγελόπουλος

Δε Μαρ 20 , 2023
Μιλάμε για την επόμενη μέρα στη #Βοιωτία Ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου «Σύνθεσις» πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Δημήτρη Σκάλκο, Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού Βοιωτίας και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται  για […]

Σας ενδιαφέρουν