Συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης για το θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Στερεάς Ελλάδας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Νίκος Σουλιώτης, οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων Ελένη Βάκα, Θήβας Γιώργος Αναστασίου και Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκος Μαστροκώστας.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία υλοποίησης των έργων για την διαχείριση αποβλήτων της Στερεάς Ελλάδας.
Κατά την συνάντηση έγινε μία διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στο ουσιαστικό ζήτημα της πληρότητας των φακέλων συγκεκριμένων έργων που αφορούν την Στερεά Ελλάδα.
Από όλους τους παριστάμενους εκφράστηκε η βούληση να προχωρήσει άμεσα η όλη διαδικασία αφού τα συγκεκριμένα έργα είναι αναγκαία για την διαχείριση των αποβλήτων. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα προχωρήσει η αξιολόγηση και η ένταξη του έργου της ΜΕΑ & ΧΥΤΥ (Ο.Ε.Δ.Α.) Λαμίας για το οποίο υπάρχει πληρότητα φακέλου αλλά και η αξιολόγηση και ένταξη του έργου της ΜΕΑ & ΧΥΤΥ (Ο.Ε.Δ.Α.) Χαλκίδας, μετά την έκδοση της Α.Ε.Π.Ο. και θα προωθηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για το έργο της αναβάθμισης της Μ.Ε.Α. Άμφισσας.


Μετά τη σύσκεψη έγιναν οι εξής δηλώσεις
Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε σχετικά :

«…Σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση σημαντικών έργων τα οποία είναι αναγκαία στην διαχείριση των αποβλήτων της Στερεάς Ελλάδας, με δημόσια χρηματοδότηση και με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους δημότες.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την βούληση του να προχωρήσει άμεσα η όλη διαδικασία, ξεπερνώντας τα όσα θέματα ανέκυψαν στην πορεία.
Τα παραπάνω τρία έργα, είναι άκρως απαραίτητα για την περιοχή μας, για το Φορέα και τους Δήμους μέλη του και είναι εκείνα τα οποία καλύπτουν το σύνολο των αναγκών του.
Η προσπάθεια μας συνεχίζεται μέχρι την ένταξη και υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων…».


-Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας:
«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκο, παρόντος του Βουλευτή Ευβοίας, κ. Θανάση Zεμπίλη.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την πολύ ισχυρή βούληση ένταξης μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων με δημόσια χρηματοδότηση στη Στερεά Ελλάδα, των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Λαμίας, Χαλκίδας και Άμφισσας.
Είναι μια απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα και προς τούτο θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά ούτως ώστε αυτό να γίνει σύντομα πράξη».


-Νίκος Σουλιώτης, Δήμαρχος Καρπενησίου, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδος:
«Με μεγάλη χαρά συναντήσαμε τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη, ο οποίος άκουσε το δίκαιο αίτημά μας και ανταποκρίθηκε θετικά με την παρέμβασή του για να προχωρήσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα στην ένταξη των τριών μεγάλων έργων που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων Στερεάς Ελλάδος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και είμαστε δίπλα στον Υπουργό και στο Υπουργείο για οποιαδήποτε συνεργασία ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι μας».


-Ελένη Βάκα, Δήμαρχος Χαλκιδέων:
Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη γιατί σήμερα επιτέλους έδειξε ένα φως στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο της Χαλκίδας αυτή τη στιγμή. Διότι αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα πανελλαδικά ίσως. Αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε χιλιάδες τόνους ετησίως απορριμμάτων χωρίς να είχαμε διέξοδο με την ένταξη της ΜΕΑ ΧΥΤΥ Χαλκίδας.
Σήμερα λοιπόν ο Υπουργός μας ενημέρωσε ότι με την έκδοση της ΑΕΠΟ θα φροντίσει να ενταχθεί για χρηματοδότηση η ΜΕΑ -ΧΥΤΥ Χαλκίδας, ούτως ώστε να μπορούμε να κάνουμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό για να λύσουμε το πρόβλημά μας».


-Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων:
«Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων της Στερεάς Ελλάδος. Τα τρία έργα ΜΕΑ- ΧΥΤΥ Λαμίας, Χαλκίδας και Άμφισσας θα γίνουν οπωσδήποτε. Η ένταξή τους θα γίνει άμεσα και η χρηματοδότησή τους θα εξασφαλιστεί».

Share...

nea

Next Post

1η Συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής Αναφοράς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “MUST-a-Lab”

Πα Μαρ 17 , 2023
Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, στο γραφείο του Δημάρχου Λεβαδέων η 1η Συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής Αναφοράς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «MUlti-STakeholder Labs for migrants and stakeholders (MUST-a-Lab): Εργαστήρια πολλαπλών φορέων για μετανάστες και εμπλεκόμενους φορείς»  Η νεοσύστατη Επιτροπή του προγράμματος αποτελείται από τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα, την Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας […]

Σας ενδιαφέρουν