24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

1 min read

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
24ΩΡΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς σε συνεδρίασή του αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.
Καλούμε όλα τα Σωματεία της δύναμής μας, όλους τους εργαζόμενους της Επαρχίας μας, τους Φορείς και τους Συλλόγους της πόλης μας να συμμετέχουν μαζικά
στην Απεργιακή Συγκέντρωση
Πέμπτη 16 Μάρτη ώρα 12.00΄, στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, γινόμαστε η φωνή όλων των νεκρών για να γίνει πράξη το
« ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ».
Ότι έγινε στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Είναι μια πολιτική επιλογή που ακολούθησαν στους μισθούς, στις συντάξεις, στην υγεία, στην παιδεία, στα δικαιώματα και στις ελευθερίες μας. Το αγωνιστικό μας χρέος απέναντι στον ανθό, την ελπίδα της χώρας, τα παιδιά μας, και σε όλους εμάς, είναι να παλέψουμε ενάντια σε κάθε τι που «εκτροχιάζει τις ζωές του εργαζόμενου λαού» προς όφελος μιας χούφτας «εταίρων και εταιρειών του κέρδους» που λυμαίνονται τις ζωές μας.
Όλοι εμείς, οι απλοί άνθρωποι που θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στο τρένο, είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας να προστατεύσουμε και να εξασφαλίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:
➢ Για σύγχρονες, ασφαλείς μεταφορές, ενταγμένες σ’ έναν ενιαίο δημόσιο φορέα, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού.
➢ Άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές. Η τεχνολογική πρόοδος στην υπηρεσία του ανθρώπου και όχι του επιχειρηματικού κέρδους.
➢ Για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν Συστήματος Υγείας
➢ Για άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος, εδώ και τώρα, αντισεισμικής θωράκισης σε Σχολεία, Νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
➢ Για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς
➢ Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, Συγκοινωνίες, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας
ΟΛΟΙ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ
ΩΡΑ 12.00΄
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας ενώνει για μια ακόμα φορά τη φωνή του με όλους τους εργαζόμενους , με τους φοιτητές , τους μαθητές και όλους τους πολίτες που απαιτούν να πληρώσουν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών. Οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο. Τόσο στην κυβέρνηση,
όσο και στην Διοίκηση των σιδηροδρόμων. Επιβάλλεται να αποκαλυφθούν, να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για όλες τις ζωές που χάθηκαν άδικα. Εδώ και τώρα, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε το έγκλημα των Τεμπών να συγκαλυφθεί.
Εμείς βροντοφωνάζουμε από την πρώτη στιγμή ότι τα «Τέμπη» δεν ήταν δυστύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο έγκλημα και οι υπεύθυνοι πρέπει επιτέλους να πληρώσουν.
Είναι η ώρα να μπει ένα τέλος στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας. Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες διεκδικούν μία ζωή με αξιοπρέπεια, δικαιώματα και ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.
Στο πλαίσιο αυτό ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας συμμετέχει στην πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την 16-3-2023 και ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας καλεί τα μέλη του, αλλά και όλη την τοπική κοινωνία να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς την Τετάρτη 16-3-2023 και ώρα 12:00.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
ΔΕΝ ΣΙΩΠΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Μετά την απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη 16/3/2023 με κεντρικά αιτήματα:
• να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών
• να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των περικοπών των δημοσίων δαπανών
το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Βοιωτίας καλεί τα μέλη του – πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά την Πέμπτη 16/3/2023 & ώρα 12.00 (Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς).
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΌΛΟΙ στην πανελλαδική απεργία 16 Μαρτίου 2023
και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας
και ώρα 12:00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης Λιβαδειάς

Το κύμα θυμού οργής και αγανάκτησης που έχει ξεσπάσει μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν πρέπει να το αφήσουμε να ηρεμήσει. Είδαμε μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κάθε φορέα, συνταξιούχους να ξεσηκώνονται και να φωνάζουν για ένα έγκλημα που ήταν προδιαγεγραμμένο. Να φωνάζουν για κάθε έγκλημα που έχει γραφτεί στις πλάτες των πολιτών. Να απαιτούν να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικά υπεύθυνους, ηθικούς και αυτουργούς.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία γνωρίζοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας παλεύουμε καθημερινά για την προάσπιση της. Θεωρούμε αδιανόητο ανθρώπινες ζωές να χάνονται έτσι απλά για λόγους αυτονόητους. Η ασφάλεια των πολιτών, η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας δεν παζαρεύεται.
Ήρθε η ώρα να αποδοθούν ευθύνες.
Ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι και να γίνουμε χείμαρρος για κάθε αδικία εις βάρος μας.
Η μεγάλη συμμετοχή στα συλλαλητήρια μαθητών, φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων τις προηγούμενες μέρες στη χώρα μας, δίνει το σύνθημα να συνεχίσουμε έναν αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.
Και στέλνουμε σε όλους ένα μήνυμα: Δεν ξεχνάμε!
Συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς την Πέμπτη 16 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά.
Η φωνή μας να γίνει ποτάμι να παρασύρει κάθε έγκλημα και αδικία.

Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Λιβαδειάς
για την απεργία της 16ης Μάρτη
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Οι συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης 8 Μάρτη, τα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, έχουν κάνει ξεκάθαρο σε κράτος, κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς ομίλους ότι το ποτάμι της οργής για το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρόκειται να κοπάσει.
Είναι όλοι τους ένοχοι!
Γίναμε η φωνή των δεκάδων συνανθρώπων μας, των νέων παιδιών που πλήρωσαν με τη ζωή τους την εγκληματική πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των μεταφορών απ’ όλες μέχρι σήμερα τις κυβερνήσεις.
Η ζωή, η ασφάλεια, οι ανάγκες μας δεν είναι κόστος, δεν ανεχόμαστε να θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ζούμε με το άγχος και την αγωνία αν θα γυρίσουμε όρθιοι και υγιείς στα σπίτια μας, επειδή στις γαλέρες που εργαζόμαστε η εντατικοποίηση σπάει κόκκαλα, τα μέτρα υγείας και ασφάλειας είναι ανύπαρκτα και τα εργατικά ατυχήματα η καθημερινότητα μας.
Σίγουρα δεν φταίει η κακιά η ώρα. Ένοχοι είναι αυτοί που βάζουν στη ζυγαριά την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, την ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία, την ασφάλεια όλων μας στις μετακινήσεις, σε υποδομές, τις ανάγκες μας σε παιδεία, υγεία, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, την ίδια μας τη ζωή γιατί τα θεωρούν κόστος.
Ως εδώ όμως!
Τα κέρδη τους – οι ζωές μας!
Η οργή μας να συνεχίσει να γίνεται αγώνας που συνεχώς θα δυναμώνει!
Αγώνας που είναι ανάγκη να αγκαλιαστεί από περισσότερους εργαζόμενους!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Σύγχρονα, συχνά και ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
• Μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στο χώρους δουλειάς.
• Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.
• Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας
• Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αύξηση μισθού, 7ωρο-35ωρο- 5ήμερο, καθορισμένο ωράριο. Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ
στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ,
στις 16/03, στις 12:00!

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Βοιωτίας
συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης

Με ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Βοιωτίας τονίζει ότι συμμετέχει και στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.
Όπως αναφέρει:
Η χώρα μας βιώνει μια εθνική τραγωδία για την οποία απαιτείται η πλήρης διαλεύκανση προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς υπεύθυνους και παράλληλα να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.
Οφείλουμε όλοι μας να αντιδράσουμε και να είμαστε σε επαγρύπνηση προκειμένου να μην υπάρξει καμία υποψία συγκάλυψης στο «έγκλημα» που συνέβη στα Τέμπη και στο οποίο χάθηκαν άδικα δεκάδες συνάνθρωποί μας.
Παράλληλα απαιτείται άμεσα μια νέα πολιτική στο κομμάτι των συγκοινωνιών/μεταφορών προκειμένου η χώρα μας να αποκτήσει σύγχρονες και προπάντων ασφαλείς υποδομές οι οποίες θα εξυπηρετούν τους πολίτες με σεβασμό παράλληλα και των εργαζομένων σε αυτές.
Για αυτό το λόγο είναι ανάγκη μαζί με την ενσωμάτωση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας να υπάρξουν και οι απαιτούμενοι στον αριθμό αλλά και στις γνώσεις εργαζόμενοι, μιας και οι περισσότερες υπηρεσίες αυτή τη στιγμή είναι υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα να χάνεται λόγω συνταξιοδοτήσεων και πολύτιμη γνώση καθώς δεν υπάρχουν εργαζόμενοι για να εκπαιδευτούν από τους παλαιότερους συναδέλφους.
Επιπλέον είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται να σταματήσει η υποχρηματοδότηση σε όλους τους κλάδους των συγκοινωνιών/μεταφορών καθώς και να ακουσθούν και να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι απόψεις και προτάσεις των εργαζομένων σε αυτούς.

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
μέλος της Ο.Γ.Ε.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς, σύμφωνα και με την κοινή στάση για κλιμάκωση των αγώνων για την προστασία και την ασφάλεια της ζωής του λαού, που εκφράστηκε από όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, καλεί τις γυναίκες σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία, την Πέμπτη 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023.
Οι μαζικές συγκεντρώσεις της Απεργίας της 8ης Μάρτη, τα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών, μετά το ΕΓΚΛΗΜΑ των ΤΕΜΠΩΝ, είναι η αρχή για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα αυτό, για να ξεσκεπαστούν οι αιτίες και οι ένοχοι, για να ξεσκεπαστούν και να ανατραπούν οι εγκληματικές πολιτικές που μπροστά στην εξασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών κολοσσών θυσιάζουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, λογαριάζοντας την προστασία και την ασφάλεια τους ως κόστος.
Με το συλλογικό αγώνα μας απαιτούμε να πληρώσουν και να τιμωρηθούν όλοι οι «μηχανοδηγοί» του τρένου της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπηρέτησαν πιστά την “απελευθέρωση” των μεταφορών. Αυτοί προχώρησαν στην κατάτμηση του ΟΣΕ, χαρίζοντας στους ομίλους εκατομμύρια κάθε χρόνο μέχρι σήμερα. Αυτοί ευθύνονται για την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, την απουσία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, τη θεσμοθέτηση της 9ημερης συνεχόμενης δουλειάς για τους σιδηροδρομικούς, τις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στα τρένα, μέχρι και την κάλυψη θέσεων σταθμαρχών με μπλοκάκι.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που θάβει τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών. Είναι η ίδια βαρβαρότητα που διαιωνίζει σήμερα την γυναικεία ανισοτιμία στο έδαφος της κοινωνίας της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και τσακίζει τα δικαιώματα μας στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο.
Ενώνουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία, τους εργαζόμενους, τους φορείς και τους Συλλόγους της πόλης μας, καλούμε κάθε γυναίκα σε μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 16 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.
Απαιτούμε :
• Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές.
• Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και ΠΦΥ για όλες και όλους που θα καλύπτει τις ανάγκες για αποκατάσταση της υγείας χωρίς καμία πληρωμή για γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα.
• Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχο εδώ και τώρα της αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
• Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.
Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν την ζωή που ονειρεύονται, τη ζωή που τους αξίζει!!!

Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας
Όλες κι όλοι στη γενική πανεργατική απεργία
Όλοι κι όλες στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις!
Προπύλαια 11πμ, Κεντρική πλατεία Λιβαδειάς 12μμ , Κεντρική πλατεία Θήβας 11πμ.
Καμία – κανένας στη δουλειά, όλες κι όλοι στους δρόμους!
Κάτω τα κέρδη τους για να νικήσουν οι ζωές μας!

Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει αγώνας και ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ και κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής αυτής! Κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ), κράτος και κεφάλαιο, ΕΕ και ΟΟΣΑ άσκησαν πολιτικές με τις οποίες τα κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού, της ασφάλισης, των μεταφορών, του νερού και του ρεύματος μετατράπηκαν σε εμπορεύματα, ιδιωτικοποιήθηκαν ή η λειτουργία τους μεταλλάχθηκε ώστε να λειτουργεί ανταγωνιστικά, προς όφελος της αγοράς και με κριτήριο το κέρδος.
Μας είπαν ότι δεν υπάρχουν «κοινωνικά αγαθά» και δικαιώματα, ότι δεν υπάρχουν σύγχρονες εργατικές ανάγκες, παρά μόνο «ατομική ευθύνη» για να αποκτήσεις ό,τι έχεις ανάγκη… Και μας «τάισαν» φτώχεια και ανεργία!
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει την ευθύνη στους σταθμάρχες σε πρώτο χρόνο κι αργότερα να διαχύσει την ευθύνη της σε όλους παίρνει νέα χαρακτηριστικά. Το «μαζί τα φάγαμε» για την επιβολή των μνημονίων που ξεστόμισε ο Πάγκαλος πριν 10 χρόνια για λογαριασμό του πολιτικού συστήματος, στις μέρες μας έχει αντικατασταθεί από το «όλοι φταίμε» για την εγκληματική δολοφονία στα Τέμπη. Στόχος να μην αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες σε αυτούς, δηλαδή στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που με τις αποφάσεις τους απαξίωσαν, διέλυσαν και πούλησαν τον ΟΣΕ στους ιδιώτες. 45 εκατομμύρια € την ΤΡΕΝΟΣΕ ο ΣΥΡΙΖΑ, 50 εκατομμύρια € τον χρόνο επιδότηση η ΝΔ!
Ο λαός, η εργαζόμενη πλειοψηφία όχι μόνο δεν αποδέχεται αυτή τη λογική, αλλά κατά χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα απεργεί και διαδηλώνει, με στόχο όχι μόνο να μην ξεχαστεί το έγκλημα, αλλά και να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών.
Χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές εδώ και 2 βδομάδες βρίσκονται στο δρόμο καταδικάζοντας την πολιτική που ιδιωτικοποιεί τα δημόσια αγαθά αφού πρώτα τα διαλύσει και τα απαξιώσει. Η Παιδεία, η Υγεία, οι Μεταφορές και η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δημόσια κοινωνικά αγαθά και δεν ιδιωτικοποιούνται! Αυτό είναι το αίτημα που αυτή την ώρα ενώνει όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Πιάνοντας το νήμα των προηγούμενων κινητοποιήσεων, για την Πέμπτη 16/3/2023 έχει προκηρυχθεί γενική απεργία. Η νέα γενική απεργία είναι η συνέχεια της μεγαλειώδους πανεργατικής – παλλαϊκής κινητοποίησης της 8ης Μάρτη. Η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ αναγκάζεται να συρθεί στην απεργία αυτή, για να ξεπλυθεί από την πολιτική της συγκάλυψης της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής. Γιατί αυτό είναι ένοχη η σιωπή της εδώ και τόσες ημέρες. Η ΓΣΕΕ διασύρθηκε ακόμη και από τα συστημικά πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ μια και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ούτε ανακοίνωση δεν είχε βγάλει για το έγκλημα! Γι’ αυτό και αναγκάστηκε να κηρύξει απεργία για τις 16/03.
Αυτήν την απεργία να την κάνουμε ένα βήμα κλιμάκωσης κι όχι τερματισμού των κινητοποιήσεων για την εγκληματική δολοφονία. Να πάρει πιο γενικευμένα χαρακτηριστικά ρήξης με την πολιτική τόσο της συγκεκριμένης κυβέρνησης, όσο και κάθε επίδοξου διαχειριστή που θα επιχειρήσει να την εφαρμόσει. Η απόλυτη δέσμευσή Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στο άρμα της ΕΕ και των μνημονίων δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Ήδη η κυβέρνηση, ενώ ρίχνει τα γνωστά κροκοδείλια δάκρυα για τους δολοφονημένους των Τεμπών, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση ενός άλλου κοινωνικού και δημόσιου αγαθού, του Νερού, την ίδια στιγμή που ιδιωτικοποιεί την Ογκολογική κλινική του νοσοκομείου Παίδων.
Τώρα χρειάζεται να απαιτήσουμε την ανατροπή τους και την διαμόρφωση ενός πλαισίου που να απαιτεί το κίνημα! Ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, τη διάλυση και επιχειρηματική λειτουργία των Δημόσιων Δομών σε Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση – Μεταφορές κλπ.
Απαιτούμε:
• Να ικανοποιηθούν όλα τα βασικά αιτήματα του κινήματος στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό.
• Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά με υψηλής ποιότητας παροχές, με μαζικές προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού με σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, και με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας!
• Να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου! Να καταργηθούν τώρα όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που εκποίησαν δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομο! Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ!
• Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του Νερού!
• Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές υπηρεσίες και ανάγκες και όχι για του εξοπλισμούς!
Όχι άλλες θυσίες στο βωμό του κέρδους!
Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου που υπηρετούν ΝΔ –
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
16 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
12μμ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Οι μαζικές κινητοποιήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος στη Χαλκίδα αλλά και σε όλη τη χώρα, η μεγάλη επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 8 Μαρτίου 2023, μας δίνουν ώθηση ώστε η νέα απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου, να στεφθεί με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.
Αυτός είναι ο δρόμος για να δικαιωθούν οι 57 νεκροί των Τεμπών που δολοφονήθηκαν για τα κέρδη των λίγων. Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας για την ανθρώπινη ζωή δεν είναι εξαίρεση αλλά κανόνας και όχι μόνο στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία τηλεδιοίκηση τρένων υπάρχει μόνο στο 13% των σιδηροδρομικών δικτύων ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!
Είπαν την αλήθεια, ότι «αν λέγαμε, ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στα τραίνα, δεν θα ταξίδευε κανείς με τραίνο» και δεν θα είχε κέρδη η Hellenic Train. Η κερδοφορία θα θίγονταν και αν μαζί με τον “κρατικό” ΟΣΕ λάμβαναν μέτρα ασφάλειας, έκαναν προσλήψεις, εκπαίδευαν προσωπικό κτλ!
Ίδια είναι η κατάσταση και στους χώρους δουλειάς του κλάδου όπου λιώνουν κορμιά. Τα εργατικά ατυχήματα είναι συχνά, 12 επίσημα καταγεγραμμένα θανατηφόρα μόνο το τελευταίο διάστημα. Άλλοι μένουν σακάτηδες, ενώ η εντατικοποίηση της εργασίας τσακίζει κόκαλα, οι επαγγελματικές ασθένειες καλπάζουν παρότι σήμερα υπάρχουν όλες αυτές οι δυνατότητες, η ζωή να ήταν επίγειος παράδεισος.
Το πως τσακίζονται οι ζωές μας για τα κέρδη των λίγων μπορεί να το δει καθένας αν συγκρίνει έναν εργάτη ή εργάτρια του κλάδου που βγαίνει στη σύνταξη στα 67 χρόνια, με έναν βιομήχανο, εφοπλιστή, τραπεζίτη, ίδιας ηλικίας που όμως δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του.
Οι κίνδυνοι από το κυνήγι του κέρδους αγγίζουν και τις άλλες πλευρές τις ζωής μας, έξω από την εργασία.
Στα νοσοκομεία που καταρρέουν από έλλειψη προσωπικού, στους χώρους εκπαίδευση που στην πλειοψηφία στεγάζονται σε άθλιες εγκαταστάσεις, στις υποδομές άθλησης, στους ελεύθερους χώρους, στα ΜΜΜ κτλ.
Για αυτήν την σημερινή κατάσταση ευθύνες υπάρχουν σε όλες τις κυβερνήσεις που κάθε μία συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη. Όλες τους υπηρέτησαν και υπηρετούν τα κέρδη των λίγων.
ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ “ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ” – ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ
Ο μόνος τρόπος να γίνει καλύτερη η ζωή είναι με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας και ζωής. Τέτοια αποτελέσματα έχουμε στους χώρους δουλειάς του κλάδου που διεκδικούμε και πετυχαίνουμε κατακτήσεις. Αυτή θα είναι η δικαίωση και για αυτούς που έφυγαν από τη ζωή. Να μη φύγουν και άλλοι από την ίδια αιτία, για τα κέρδη των λίγων.
• Να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σιδηροδρομικών, σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές.
• Προσλήψεις στο νοσοκομείο Χαλκίδας και σε όλες τις δομές υγείας της Εύβοιας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.
• Αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία. Άμεσα μέτρα σε περιπτώσεις που προειδοποιούν, για να μην “…περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα…” όπως πχ το κτίριο των ΕΠΑΛ (Βούρκο).
• Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς του κλάδου.
• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις για όλους τους συναδέλφους, κατάργηση των δουλεμπορικών-εργολαβικών γραφείων κτλ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ
& ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ
& ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΛΩΝΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις, ανεπανάληπτες σε όγκο και παλμό, που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας εδώ και μία εβδομάδα έστειλαν ηχηρό μήνυμα στους πραγματικούς υπεύθυνους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.
Οι στημένες προσπάθειες να αποδοθούν ευθύνες στο ανθρώπινο και μόνο λάθος πέφτουν στο κενό.
Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους πολύ σωστά και έγκαιρα απέδωσαν τις ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών που “ζυγίζουν” τις ζωές μας ανάλογα με το πόσα κέρδη θα τους αποφέρουν οι “επενδύσεις” τους και όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες μας.
Για αυτό το λόγο δεν εισακούστηκαν οι παρεμβάσεις και οι καταγγελίες των εργαζομένων που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και συστήματα ασφαλείας. Για αυτό το λόγο κάθε απόφαση για απεργία κρινόταν παράνομη και καταχρηστική από τα δικαστήρια. Για αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο δουλεύουν 9 ημέρες συνεχόμενα, χωρίς ρεπό, αμειβόμενοι με χαμηλούς μισθούς, όπως ορίζει η σύμβασή τους!
Αλήθεια, τις ίδιες καταστάσεις δε βιώνουμε και εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο του φαρμάκου και καλλυντικού;;; Είμαστε χωρίς κλαδική σύμβαση εργασίας εδώ και 13 χρόνια. Αμειβόμαστε με παγωμένους μισθούς για πάνω από μία δεκαετία. Η πίεση και η ένταση στη δουλειάς μας με τα πολλά βάρη αυξάνουν τα μυοσκολετικά και άλλα προβλήματα υγείας.
Το έγκλημα στα Τέμπη δε γέμισε μόνο του το ποτήρι, αλλά ήταν η σταγόνα που το ξεχείλισε. Το ποτήρι γεμίζει εδώ και χρόνια από το ξήλωμα της δημόσιας και δωρεάν υγείας και παιδείας. Το ποτήρι γέμιζε από τη φτώχεια, από την ακρίβεια, τους φόρους, το φόβο μην μας πάρουν το σπίτι, τα απαξιωμένα νοσοκομεία, σχολεία. Συνολικά από ένα κράτος που μετράει την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως κόστος.
Οι ηθικοί αυτουργοί στο έγκλημα των Τεμπών είναι οι κυβερνήσεις που “πέρασαν και δεν ακούμπησαν”. Στο καθημερινό έγκλημα που διαπράττουν απέναντι σε εμάς τους εργαζόμενους είναι αυτοί που ψηφίζουν νόμους για να μειωθούν οι μισθοί και τα δικαιώματά μας και αυτοί που τα υλοποιούν, η εργοδοσία και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
• Τώρα να σημάνει σημάνει ξεσηκωμός ώστε να τιμωρηθεί το έγκλημα.
• Να δυναμώσει ο αγώνας για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές
• Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
• Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας
• Αυξήσεις στους μισθούς, όχι κουπόνια και επιδόματα
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΘΗΒΑ (11:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ),
ΧΑΛΚΙΔΑ (12:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ),
ΑΘΗΝΑ (11:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)

Share...

Διαβάστε επίσης...