Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 Μαρτίου

Μια μέρα αφιερωμένη στις γυναίκες του κόσμου,

μια μέρα αφιερωμένη στις γυναίκες που πονάνε ,

στους ανθρώπους που πονάνε.

«Αγοράζουν κουφέτα για να παντρευτούνε κρατούν “σωσίτριχα” φωτογραφίζουνται. Ο άνθρωπος που είδα σήμερα καθισμένος σ’ ένα φόντο με πιτσούνια και με λουλούδια δέχουνταν το χέρι του γέρο φωτογράφου να του στρώνει τις ρυτίδες που είχαν αφήσει στο πρόσωπό του όλα τα πετεινά τ’ ουρανού».

Σεφέρης 

Είναι όλα αυτά που μας πονάνε, είναι όλα αυτά που μας κάνουν δυνατές, είναι όλα αυτά που μας κάνουν να ξαναγεννιόμαστε, όρθιες, αγωνιζόμενες για το δίκιο.

Σ΄ όλες αυτές τις γυναίκες αφιερώνω το σημερινό μου κείμενο,  μία  απ΄ αυτές κι εγώ, γονατίζοντας ευλαβικά στο δικό τους πόνο.Γράφω γι΄ αυτά που με πονάνε  γιατί είναι ο μόνος τρόπος να προσεγγίσω τη πραγματικότητα με ειλικρίνεια γιατί…«όσο τ΄ αηδόνια δεν σωπαίνουν, πάντα θα υπάρχει ελπίδα.»

Share...

nea

Next Post

ΌΛΟΙ στη Πανελλαδική Απεργία 08/03/2023 και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης … Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί

Τε Μαρ 8 , 2023
Ενώνουμε και την δική μας φωνή με όλους τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους νέους της πόλης μας, για να απαιτήσουμε να μπει τέρμα στη πολιτική που μετράει την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών! Το χρωστάμε στα παιδιά που […]

Σας ενδιαφέρουν