Πραγματοποίηση του 1ου Εργαστηρίου Πολιτικών Ένταξης του προγράμματος MUST-a-Lab

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «MUlti-STakeholder Labs for migrants and stakeholders (MUST-a-Lab): Εργαστήρια πολλαπλών φορέων για μετανάστες και εμπλεκόμενους φορείς» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  30 Ιανουαρίου 2023, στο Παλιό Δημαρχείο, το 1ο Εργαστήριο Πολιτικών Ένταξης με την αξιοσημείωτη ανταπόκριση των συμμετεχόντων που συνολικά ανέρχονταν σε 28 άτομα.  

Συγκεκριμένα, υπήρχαν μετανάστες και φορείς από τον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, της εργασίας και της εξυπηρέτησης πολιτών. Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν βιωματικές ασκήσεις βασιζόμενες σε διαφορετικές καινοτόμες τεχνικές για την ενίσχυση της συμμετοχικότητας, της ανταλλαγής απόψεων και την κατάθεση προτάσεων σε θέματα που άπτονται της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας καθώς και των διαδικασιών που τηρούνται. 

Σκοπός του 1ου Εργαστηρίου Πολιτικών Ένταξης ήταν η ενεργός συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων για την κατάθεση και την καταγραφή αναγκών ώστε να επανασχεδιαστούν αποτελεσματικές τοπικές πολιτικές ένταξης που θα διευκολύνουν τους φορείς και τους μετανάστες στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, αναγνωρίζοντας την αξία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ευχαριστεί όλους όσοι έλαβαν μέρος στις εργασίες του 1ου Εργαστηρίου Πολιτικών Ένταξης ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το 2ο Εργαστήριο που έχει προγραμματιστεί στις 20 Μαρτίου 2023. Τόνισε, επίσης, ότι η συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και μεταναστών είναι  πολύτιμη για την ορθή υλοποίηση του MUST-a-Labπου λαμβάνει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προάγει την κοινωνική συνοχή και την ευημερία της πόλης μας. Συνοψίζοντας, ο κ. Ταγκαλέγκας επεσήμανε ότι για την πρόοδο της κοινωνίας μας προτεραιότητα παραμένει ο άνθρωπος από όπου και αν προέρχεται. 

Share...

nea

Next Post

<strong><em>«Η σημασία της Επανάστασης του 1821 και η συμβολή της Βοιωτίας σε αυτήν»</em></strong>

Πα Φεβ 3 , 2023
Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’ και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης εκδήλωση του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά (ΚΕΜΒΔ) την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι δράσεις του Κέντρου και βραβεύθηκαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Βοιωτίας, που συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό που διενήργησε […]

Σας ενδιαφέρουν