«Νέα παρέμβαση στη Βουλή για την έξαρση των κλοπών στην τοπική κοινότητα Χωστίων Βοιωτίας»

Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση, απευθυνόμενη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, φέρνει στη Βουλή το ζήτημα της συνεχιζόμενης παραβατικότητας – εγκληματικότητας στην τοπική κοινότητα Χωστίων Βοιωτίας.  

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι δεν έχουν περάσει ούτε δέκα ημέρες από την κατάθεση της υπ’ αριθμ. 1114/28-11-2022 σχετικής ερώτησής μου με την οποία επεσήμανα ότι στο Σαράντι της τοπικής κοινότητας Χωστίων του Δήμου Θηβαίων πληθαίνουν δραματικά τα περιστατικά κλοπής -όπου αδίστακτοι κλέφτες προκαλούν τεράστιες ζημίες στις περιουσίες κατοίκων και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους- και τώρα ένα νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην λίστα των παραβατικών ενεργειών σε βάρος συμπολιτών μας, μέσα στο χωριό. 

Επιπλέον, τονίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, σημειώθηκε κλοπή στα Χώστια και ειδικότερα σε ένα καφενείο, όπου οι δράστες άνοιξαν με λοστό το παράθυρο του καταστήματος, μπήκαν μέσα σε αυτό και στην συνέχεια έκλεψαν ποτά αλλά και χρηματικό ποσό που βρήκαν στην ταμειακή μηχανή.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: 

  • ​Πώς αντιμετωπίζει το αρμόδιο υπουργείο το συνεχιζόμενο πρόβλημα κλοπών  – διαρρήξεων στην τοπική κοινότητα Χωστίων Βοιωτίας.
  • Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, ενόψει έξαρσης του φαινομένου των κλοπών και προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότητα με στόχο την εμφανή αστυνόμευση της περιοχής, την αποτροπή των κλοπών και επανάκτηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. 
  • Αν η διαρκής και επαναλαμβανόμενη αύξηση των κλοπών στην τοπική κοινότητα Χωστίων Βοιωτίας, έχει προβληματίσει την υπηρεσία.
  • Αν προτίθεται να ενισχύσει την αστυνόμευση των  του οικισμών Δήμου Θηβαίων, αυξάνοντας τη στελέχωση του Αστυνομικού Δυναμικού του Α.Τ. Θήβας, ώστε να είναι να αποτελεσματικότερη η προστασία της σωματικής ακεραιότητας, των περιουσιών των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.  
Share...

nea

Next Post

Π.Σ.Ε.: Εγκρίθηκαν νέα έργα και δράσεις για το 2023

Τε Δεκ 7 , 2022
Νέα έργα και δράσεις για το 2023 ενέκρινε και προγραμμάτισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της Τακτικής Συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη σήμερα, Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα», στη Λαμία. Προ ημερήσιας διάταξης, το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα για […]

Σας ενδιαφέρουν