Κρήτες της Αθήνας τίμησαν το Δίστομο!

Ο εξαιρετικός καιρός διευκόλυνε τα μέγιστα για να γίνει υπαίθρια η ενημέρωση επισκεπτών του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου τις προάλλες καθώς την ημέρα εκείνη ένας έκτακτος τεχνικής φύσεως λόγος κατέστησε αδύνατη την παρουσίαση του ντοκυμαντέρ στην ισόγεια αίθουσα προβολών. 

    Βεβαίως τα μέλη της Ενωσης Κρητών Αγίων Αναργύρων 1952  που επισκέφτηκαν ξεναγήθηκαν σε άλλες αίθουσες με εκθέματα και εν συνεχεία έγινε ενημέρωσή τους  καθως και συζήτηση για την Σφαγή των 223 Διστομιτών από τους Γερμανούς Ναζί στις 10 Ιουνίου 1944 στην Πλατεία μπροστά στο Μουσειο   και το Δημαρχείο που φέρει το όνομα του Νομάρχη που ξεκίνησε την δικαστική διεκδίκηση των αποζημιώσεων αείμνηστου Ιωάννη Σταμούλη.

    Οι επισκέψεις στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου  έχουν το τελευταίο διάστημα αυξανόμενη τάση – με εκδρομές φορέων από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα πολλές από αυτές τις ιστορικού και προσκυνηματικού χαρακτήρα εκδρομές σχεδιάζονται με επίσκεψη και στο ονομαστό Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά (μόλις 10 χλμ από το Δίστομο). Ταυτόχρονα. οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δουν και το Αρχαιολογικό Μουσείο Διστόμου που λειτουργεί το Υπ. Πολιτισμού, όπως και το αρχαιολογικό πάρκο της κωμόπολης της Βοιωτίας.(,Φωτό και από γλέντι των Κρητών Αγ.Αναργυρων σε ταβέρνα της περιοχής).

Share...

nea

Next Post

Για κάθε 1 € που επενδύθηκε στο πρόγραμμα #HoMellon η MYTILINEOS επέστρεψε 3,32 € κοινωνικής αξίας 

Πε Δεκ 1 , 2022
Ολοκληρώθηκε ο διετής κύκλος του κοινωνικού προγράμματος τηςMYTILINEOS «#HoMellon», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση knowl. Το πρόγραμμα είχε ως βασικό σκοπό να συμβάλει στην επανένταξη συμπολιτών μας, που φιλοξενούνταν σε δομές μακράς / βραχείας αστεγίας ή διαβιούσαν σε επισφαλείς συνθήκες, στην αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια των δύο κύκλων υλοποίησης […]

Σας ενδιαφέρουν