Κρήτες της Αθήνας τίμησαν το Δίστομο!

1 min read

Ο εξαιρετικός καιρός διευκόλυνε τα μέγιστα για να γίνει υπαίθρια η ενημέρωση επισκεπτών του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου τις προάλλες καθώς την ημέρα εκείνη ένας έκτακτος τεχνικής φύσεως λόγος κατέστησε αδύνατη την παρουσίαση του ντοκυμαντέρ στην ισόγεια αίθουσα προβολών. 

    Βεβαίως τα μέλη της Ενωσης Κρητών Αγίων Αναργύρων 1952  που επισκέφτηκαν ξεναγήθηκαν σε άλλες αίθουσες με εκθέματα και εν συνεχεία έγινε ενημέρωσή τους  καθως και συζήτηση για την Σφαγή των 223 Διστομιτών από τους Γερμανούς Ναζί στις 10 Ιουνίου 1944 στην Πλατεία μπροστά στο Μουσειο   και το Δημαρχείο που φέρει το όνομα του Νομάρχη που ξεκίνησε την δικαστική διεκδίκηση των αποζημιώσεων αείμνηστου Ιωάννη Σταμούλη.

    Οι επισκέψεις στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου  έχουν το τελευταίο διάστημα αυξανόμενη τάση – με εκδρομές φορέων από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα πολλές από αυτές τις ιστορικού και προσκυνηματικού χαρακτήρα εκδρομές σχεδιάζονται με επίσκεψη και στο ονομαστό Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά (μόλις 10 χλμ από το Δίστομο). Ταυτόχρονα. οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δουν και το Αρχαιολογικό Μουσείο Διστόμου που λειτουργεί το Υπ. Πολιτισμού, όπως και το αρχαιολογικό πάρκο της κωμόπολης της Βοιωτίας.(,Φωτό και από γλέντι των Κρητών Αγ.Αναργυρων σε ταβέρνα της περιοχής).

Share...

Διαβάστε επίσης...