Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα για την 28η Οκτωβρίου 1940

1 min read

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για τον Ελληνισμό και τους απανταχού Έλληνες. Πρόκειται για επέτειο χαράς και περηφάνειας ανακαλώντας στη μνήμη μας τους Έλληνες της μικρής Ελλάδας του 1940 που αντιμετώπισαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα τις φοβερές δυνάμεις του φασισμού αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ανίκητες. Η επέτειος του «ΟΧΙ» μας υπενθυμίζει την ομοψυχία των Ελλήνων, το πάθος τους για την υπεράσπιση των ιδανικών τους, τη διεκδίκηση της ελευθερίας τους και την υπεράσπιση της πατρίδας τους. 

Η αυτοθυσία και ο πατριωτισμός, που μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας, είναι η πολιτιστική κληρονομιά μας και η παρακαταθήκη μας που οφείλουμε να γνωρίζουμε και να μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά ώστε να διαθέτουμε γερές ιστορικά βάσεις, να αποφεύγονται λάθη του παρελθόντος και να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Στις μέρες μας, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, βιώνουμε πολλαπλές προκλήσεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στην υγειονομική κρίση του COVID-19, στην ενεργειακή κρίση που έχει επιφέρει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθώς και στις απειλές και την επιθετικότητα της γείτονας χώρας Τουρκίας που για άλλη μια φορά προσπαθεί να αμφισβητήσει την εδαφική μας ακεραιότητα. 

Επιδιώκεται, λοιπόν, πλέον ξεκάθαρα η αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών απειλώντας την εθνική μας κυριαρχία. Ωστόσο, εμείς επιλέγουμε την πίστη στο Διεθνές Δίκαιο, έναντι των επεκτατικών επιδιώξεων. Είμαστε υπέρ του Πατριωτισμού και ενάντια σε κάθε μορφή Εθνικισμού.

Πάντοτε θα επιζητούμε ειρηνικές λύσεις, αλλά και πάντοτε θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε συντριπτικές απαντήσεις, υπερασπιζόμενοι και την τελευταία σπιθαμή του εδάφους μας.

Εμείς, ως Έλληνες, οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι ακολουθώντας το παράδειγμα των προγόνων μας ώστε με σθένος, αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη και ομοψυχία να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες υπερασπιζόμενοι αξίες και ιδανικά, ίδια με εκείνα που δόξασαν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, τι έχουμε καταφέρει ως Έθνος και πως όλοι μαζί έχοντας κοινό στόχο μπορούμε να νικήσουμε δύσκολες μάχες συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο αύριο. 

Share...

Διαβάστε επίσης...