Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της  28ης Οκτωβρίου του 1940

Ένας Στρατιώτης Μουρμουρίζει Στο Αλβανικό Μέτωπο

…Άνθρωποι κατοικούν μες στο πνεύμα της Ελευθερίας αμέτρητοι,

Άνθρωποι όμορφοι μες στη θυσία τους, Άνθρωποι.

Το ότι πέθαναν, δεν σημαίνει πως έπαψαν να υπάρχουν εκεί,

με τις λύπες, τα δάκρυα και τις κουβέντες τους.

Ο ήλιος σας θα ‘ναι ακριβά πληρωμένος.

Αν τυχόν δεν γυρίσω, ας είστε καλά, σκεφτείτε για λίγο πόσο μου στοίχισε…

Νικηφόρος Βρεττάκος

Αυτοί  ήταν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες του ΄40 που απέδειξαν περίτρανα τι σημαίνει να γνωρίζεις την ελευθερία από την κόψη του σπαθιού την τρομερή, κι έγραψαν με τους αγώνες τους ένα σημαντικό κεφάλαιο στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. 

Τους τιμούμε , δεν ξεχνούμε και βαδίζουμε στα χνάρια τους για ένα αύριο με Ειρήνη, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη, για μια Ελλάδα ισχυρή, που δεν απειλείται από κανέναν.

Το μέλλον είναι στα χέρια των παιδιών μας και δεν  θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τους το πάρει. Τους το  χρωστάμε,  όπως και σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την Πατρίδα μας.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα 

Χρόνια Πολλά Ελληνίδες και Έλληνες

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα για την 28η Οκτωβρίου 1940

Πα Οκτ 28 , 2022
Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για τον Ελληνισμό και τους απανταχού Έλληνες. Πρόκειται για επέτειο χαράς και περηφάνειας ανακαλώντας στη μνήμη μας τους Έλληνες της μικρής Ελλάδας του 1940 που αντιμετώπισαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα τις φοβερές δυνάμεις του φασισμού αποδεικνύοντας ότι […]

Σας ενδιαφέρουν