Συνάντηση του Δημάρχου Λεβαδέων με εκπροσώπους του Κ.Ε.ΠΕ.Α.

Σήμερα, ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιάννης Ταγκαλέγκας υποδέχτηκε στο Γραφείο του τον Προϊστάμενο του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.), κ. Κώστα Μαστροθανάση καθώς και τις κ.κ. Σοφία Παλάσκα και Κατερίνα Ψυχούλα, μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Ε.ΠΕ.Α. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης συνάντησής τους έγινε αναφορά στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που αποτελούν ένα δίκτυο αποκεντρωμένων δημόσιων εκπαιδευτικών δομών του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, με αντικείμενο την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την υποστήριξή της σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Απώτερος στόχος είναι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και η ευαισθητοποίηση των μαθητών ώστε να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον ολιστικά. Τα προγράμματα των Κ.Ε.ΠΕ.Α. είναι ημερήσια ή πολυήμερα και υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη και η σπουδαιότητα της συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Λεβαδέων και στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία ώστε να υλοποιηθούν δράσεις με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών της πόλης. 

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας επεσήμανε ότι τέτοιου είδους δράσεις είναι ζωτικής σημασίας για το Δήμο μας με σκοπό πάντα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών επενδύοντας στο μέλλον της κοινωνίας μας.

Share...

nea

Next Post

Η ΕΕ καταδικάζει τις «πολιτικές διακρίσεων» της Τουρκίας κατά της ελληνικής μειονότητας και για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Πε Σεπ 22 , 2022
Τις «πολιτικές διακρίσεων» που εφάρμοσε η Τουρκία κατά της ελληνικής μειονότητας και είχαν ως αποτέλεσμα «να βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της εξαφάνισης», κατήγγειλε εκ μέρους της ΕΕ και των κρατών-μελών της ο ειδικός εκπρόσωπος της για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ίμον Γκίλμορ με δήλωσή του στην 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων […]

Σας ενδιαφέρουν