Βιώσιμη Κινητικότητα και ΑμεΑ – Μια ξεχωριστή δράση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

1 min read

Ένα πρωινό κοντά στη Φύση, το οποίο είχε στο πρόγραμμα φύτευση λουλουδιών και πεζοπορία μέσα στο Δάσος, απόλαυσαν σήμερα οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Θήβας και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης(ΕΕΕΕΚ) Θήβας.

Πρόκειται για μία δράση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφορίας(ΚΕ.ΠΕ.Α) Θήβας-Βοιωτίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Θηβαίων και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Με σύνθημα «Μια πόλη για όλους: Βιώσιμη Κινητικότητα και ΑμεΑ», στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και η στενότερη επαφή με τη Φύση και το Δάσος.

Μετά τη σύντομη ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς του ΚΕΠΕΑ και τον αντιδήμαρχο Πρασίνου, κ. Νίκο Κοβάνη, οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Λουτουφίου και του Ειδικού Σχολείου Θήβας, με τη βοήθεια των παιδαγωγών, φύτευσαν λουλούδια και στη συνέχεια περπάτησαν μέσα στο Δάσος του Μοσχοποδίου, υπό την καθοδήγηση του Συλλόγου Ορειβατών, Χιονοδρόμων, Ποδηλατών(ΣΧΟΠ) Θήβας. Σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν μοιράσθηκαν αναμνηστικά καπελάκια και μπανάνες, προσφορά του οπωροπωλείου «Ξυνός».

Στη Φύση δεν υπάρχουν διακρίσεις. Και τα παιδιά με αναπηρία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού και κοινωνικού μας περιβάλλοντος, αλληλεπιδρώντας με αυτό, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση και εξέλιξή του.

Share...

Διαβάστε επίσης...