Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας σε Θήβα και Ορχομενό

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) παρέχουν τη δυνατότητα σε πολίτες  18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο) , να αποκτήσουν απολυτήριο τίτλο Γυμνασίου.

Τα  Σ.Δ.Ε. παρέχουν δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση και τη ζωή. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις, εμπειρίες, αναπτύσσουν δεξιότητες, διαμορφώνουν αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές. Με το θεσμό αυτό παρέχεται  η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να ενταχθούν ομαλά στις κοινωνικές, οικονομικές  και επαγγελματικές δομές.

Τα Σ.Δ.Ε συνθέτουν ένα ευέλικτο, καινοτομικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εκπαιδευόμενων και δίνει έμφαση στην ενεργή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το πρόγραμμα διαρκεί  2 σχολικά έτη. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες. 

Στη Βοιωτία λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ορχομενό και στη Θήβα.

Επιπλέον για τους εκπαιδευόμενους που διαμένουν εκτός του Ορχομενού και της Θήβας, παρέχεται κάθε δυνατή διευκόλυνση (Επίδομα μετακίνησης), ώστε να επιτυγχάνεται η μετακίνηση από και προς το σχολείο. 
 
      Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

– στο ΣΔΕ  Ορχομενού, καθημερινά 17.00 – 20.00, τηλ. 2261039045.

-στο Τμήμα της Θήβας, καθημερινά 17.00 – 20.00, τηλ. 2262029826, ή στο Δήμο Θηβαίων (Τμήμα Παιδείας τηλ. 2262350610)

 Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση  http://sde-orchomenou.blogspot.gr

Share...

nea

Next Post

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανοίγει τις πόρτες του ζυθοποιείου της στη Ριτσώνα 

Τρ Σεπ 6 , 2022
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανοίγει και πάλι τις πόρτες του ζυθοποιείου της στη Ριτσώνα, Ευβοίας, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, 10.00-16.00, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», που διοργανώνει – για ακόμη μια φορά μετά από τρία χρόνια – η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών.  Η διοργάνωση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για δύο συνεχείς […]

Σας ενδιαφέρουν