«Περίπου 60.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν και πάλι εκτός παιδικών σταθμών – ΚΔΑΠ»

Με τυμπανοκρουσίες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβασή παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» για την περίοδο 2022 – 2023 προκηρύσσεται με αυξημένο προϋπολογισμό. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο αριθμός των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών, που παραμένουν εκτός δομών το σχολικό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε περίπου 60.000. 

Επιπλέον, ο προϋπολογισμός του προγράμματος, αν και αυξημένος, δεν είναι σε θέση να καλύψει επαρκώς την άνοδο του κόστους λόγω πληθωρισμού και ενεργειακής κρίσης. 

Τέλος, η μη ορθολογική κατανομή ανάλογα με τις ανάγκες των γεωγραφικών περιοχών οδηγεί σε σοβαρές απώλειες.

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, υπενθυμίζουμε την πάγια θέση του κινήματος ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει εκτός παιδικών, βρεφικών σταθμών και ΚΔΑΠ.  

Share...

nea

Next Post

Η «Πορεία» απ' το κάμπινγκ Ayannis Ιτέας στους Δελφούς και στο Δίστομο!

Πε Αυγ 4 , 2022
Μπορεί να είμαστε στον καυτό μήνα Αύγουστο και η  ψυχαγωγια και οι διακοπές να ειναι η πρώτη επιλογή, ωστόσο  έχει το χωρο της και η αγωνιστικότητα! Το μοντελο αυτο επέλεξε για 10η φορά φέτος η νεανικη συλλογικότητα <<Πορεία>>, η οποια διαλεξε την Φωκιδα και την Βοιωτία  να αναπτυξει το συνδυαστικό θερινό πλάνο της!  Και το […]