«Στα χαρτιά» παραμένει η ολοκλήρωση της Επαρχιακής Οδού Νιχωρακίου – Τανάγρας 

Ο βουλευτής Βοιωτίας,​ Γιώργος Μουλκιώτης, με ερώτηση σε συνδυασμό με αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών, ζητά απαντήσεις για την πορεία εργασιών της Επαρχιακής Οδού Νιχωράκι – Τανάγρα.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η ανακατασκευή της επαρχιακής οδού Νιχωράκι – Τανάγρα είχε σκοπό την  κατασκευή  σύγχρονου οδικού δικτύου, που αναβαθμίζει την τοπική κυκλοφορία και επιπλέον συμβάλει στην ασφαλέστερη σύνδεση της νέας με την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, δημιουργώντας βελτιωμένες κυκλοφοριακές συνθήκες στην ανατολική Βοιωτία.

Τονίζεται ότι, παρά ταύτα,  από το έτος 2018 δεν φαίνεται να έχει λάβει χώρα καμία εργασία  στα τμήματα της Ε.Ο. Νιχωράκι – Τανάγρα και ειδικότερα:

  1. ​Από 0,000 χλμ  (θέση Αγία Παρασκευή, που αποτελεί οδικό κόμβο για Δάφνη και Δερβενοχώρια) έως 3,400 χλμ (παράκαμψη Νιχωρακίου).
  2. Από 13,400 έως 22,700 (έξω από Ασωπία έως μετά και την παράκαμψη Τανάγρας).

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι υπάρχει έντονη δυσφορία των πολιτών για την προβληματικότητα και ανασφάλεια του υφιστάμενου εναπομένοντος οδικού δικτύου, όπως προπεριγράφεται, καθ΄ όσον  στα υπό μελλοντική κατασκευή μεγάλα τμήματα, υπάρχουν πολλές στροφές, δεν είναι δυνατή η κίνηση αντίθετα κινούμενων οχημάτων, ενώ κυκλοφορούν βαρέα οχήματα λόγω λατομείων και βιομηχανιών, καθιστώντας εν γένει δυσχερή τη κίνηση τόσον αυτών, όσον και  άλλων οχημάτων, φορτηγών, γεωργικών ελκυστήρων  και μηχανημάτων.  

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  • ​Ποιος είναι ο λόγος και έχουν σταματήσει από το 2018 οι εργασίες κατασκευής του εναπομένοντος τμήματος της οδού Νιχωράκι – Τανάγρα;
  • Έχει και πότε αποφασισθεί η διακοπή περαιτέρω συνέχισης  των εργασιών; (Να κατατεθούν οι σχετικές αποφάσεις) 
  • Ποια  είναι τα ποσά – ανά φάση εργασιών – που έχουν διατεθεί έως σήμερα για την κατασκευή του έργου αναλυτικά για απαλλοτριώσεις, για εργολάβο έργου κλπ;
  • Υπάρχει σχεδιασμός και προγραμματισμός για τη συνέχιση του έργου και με ποιο χρονοδιάγραμμα; Εάν όχι, για ποιο λόγο;
Share...

nea

Next Post

Κορονοϊός: 136.077 κρούσματα την εβδομάδα 18-24 Ιουλίου, 271 θάνατοι, 132 διασωληνωμένοι

Τρ Ιούλ 26 , 2022
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 18-24 Ιουλίου 2022 (εβδομάδα αναφοράς) καταγράφηκαν 136.077 κρούσματα COVID-19 (13.044 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -9% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 19% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.349.423 […]

Σας ενδιαφέρουν