Τα Εργατικά Κέντρα της Στερεάς στηρίζουν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

1 min read

ΛΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗ – ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Τη Δευτέρα 18 Ιούλη 2022, στον κινηματογράφο «ΙΛΙΟΝ» στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Εργατικών Κέντρων Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας.

Η σύσκεψη ήταν ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση του συντονισμού και της κοινής δράσης των Εργατικών μας Κέντρων τα οποία στήριξαν από την αρχή τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Πλέον, τα αγωνιστικά μας βήματα είναι ενιαία και συντονισμένα και, όπως διαπιστώθηκε απ’ όλους τους παρευρισκόμενους, αυτό θα πρέπει να μονιμοποιηθεί για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη συνολική επίθεση στην εργατική τάξη.

Στη σύσκεψη αναδείχθηκε ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποτελεί εδώ και 30 μήνες ΦΑΡΟ που συνεχίζει να εμπνέει όλους τους εργαζόμενους της χώρας, είναι αγώνας δίκαιος για το ψωμί, τη ζωή και την αξιοπρέπεια, άρα είναι αγώνας όλων μας!

Για αυτό θα πρέπει ο κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη, πρώτα και κύρια το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, να κάνουμε υπόθεσή μας την επιτυχία του, να μην περάσουν τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ που –εκτός των άλλων- επιδιώκει την υποταγή και τη συνθηκολόγηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε:

  1. Να στηρίξουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποφασίσουν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
  2. Να εντείνουμε τις προσπάθειες μαζί με τα πρωτοβάθμια Σωματεία, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για μαζική συμμετοχή εργαζομένων στη μεγάλη σύσκεψη που διοργανώνουν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, την Πέμπτη 21 Ιούλη στις 8μμ στο γήπεδο μπάσκετ στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Για το λόγο αυτό να δρομολογηθούν λεωφορεία με ευθύνη του κάθε Εργατικού Κέντρου.
  3. Να πραγματοποιήσουμε μεγάλη ενημερωτική δράση στα διόδια της Θήβας, την Παρασκευή 22 Ιούλη και ώρες 5μμ – 8μμ.
  4. Να συνεχίσουμε την προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης των Σωματείων της δύναμης των Εργατικών Κέντρων, απευθυνόμενοι ταυτόχρονα στα Σωματεία Εργαζομένων του Δημόσιου τομέα αλλά και σε φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών κτλ.
  5. Να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα ακόμα και για απεργιακή κινητοποίηση όλης της περιοχής, σε περίπτωση που απαιτηθεί από τις συνθήκες και την εξέλιξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Τα Διοικητικά Συμβούλια

       Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς μισθώνει  λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει από το Ζάππειο, την Πέμπτη 21/7/2022, ώρα  6.30΄  το   απόγευμα, για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά στη Λάρυμνα.

Share...

Διαβάστε επίσης...