Εγκαίνια 23ης Έκθεσης Γελοιογραφίας στη Λιβαδειά

1 min read

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας λόγω του κορωνοϊού, η Έκθεση Γελοιογραφίας επέστρεψε στη Λιβαδειά, τα  εγκαίνια της οποίας πραγματοποιηθήκαν το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς και θα είναι ανοικτή για το κοινό έως και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

Η φετινή 23η Έκθεση Γελοιογραφίας έχει τίτλο «Οι καλύτεροι μας φίλοι» και τιμώμενο δημιουργό τον σκιτσογράφο Πάνο Ζάχαρη.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η γελοιογραφία καυτηριάζει, προβληματίζει και θέτει ερωτήματα προάγοντας με τον τρόπο αυτό τον ποιοτικό χαρακτήρα της ενημέρωσης και του δημόσιου διαλόγου.  Οι γελοιογράφοι με όπλο τη γραφίδα τους θέτουν ερωτήματα και σατιρίζουν καταστάσεις με μια διαφορετική χιουμοριστική ματιά που ωστόσο δεν παύει να προβληματίζει το κοινό. 

Πρόσθεσε δε ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα συνεχίσει να στηρίζει το θεσμό της Έκθεσης Γελοιογραφίας και την πένα των δημιουργών ενισχύοντας όχι μόνο την εξωστρέφεια της πόλης, αλλά και την καλλιτεχνική φωνή των δημιουργών. 

Share...

Διαβάστε επίσης...