«Ζητούνται συγκεκριμένες  απαντήσεις για την εξέλιξη του έργου διαπλάτυνσης και βελτίωσης της Ε.Ο. Θηβών – Λιβαδειάς»

Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με ερώτηση απευθυνόμενη στους υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών και Πειρβάλλοντος & Ενέργειας, ζητά σαφείς απαντήσεις για την εξέλιξη της πορείας του έργου διαπλάτυνσης και βελτίωσης της Ε.Ο. Θηβών – Λιβαδειάς.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η Ε.Ο. Θηβών – Λιβαδειάς, άρχισε να επανακατασκευάζεται από το έτος 1994 επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Έκτοτε έχουν κατασκευασθεί, με την έννοια της  διαπλάτυνσης και βελτίωσης με την επίστρωση και αντιολισθητικού τάπητα, το τμήμα της από τον κόμβο ων Λατομείων (χ.θ. 3.300) έως το κόμβο Μαυρομματίου (11.900) και το τμήμα από τον κόμβο Αγίου Γεωργίου (χ.θ 31.500) έως και την Λιβαδειά. Ωστόσο, παραμένει χωρίς την οιαδήποτε παρέμβαση διαπλάτυνσης και βελτίωσης το μεγαλύτερο τμήμα της οδού και ειδικότερα από τον κόμβο της οδού Μακαρίου (0.000) έως τον κόμβο Λατομείων (3.300) και από τον κόμβο Μαυρομματίου (11.900) έως και τον κόμβο Αγίου Γεωργίου (31.500).

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι από την προηγούμενη κοινοβουλευτική μου παρέμβαση με Α.Π. 8171/13-7-2020 έχουν περάσει σχεδόν δύο (2) χρόνια και σύμφωνα με τις απαντήσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας:

  • ​Για το τμήμα από τον κόμβο της οδού Μακαρίου (0+000) έως τον κόμβο Καναβαρίου (3+300), «έχει συνταχθεί μελέτη για τον κόμβο Καναβαρίου. Μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου και την ολοκλήρωση των διαδικασιών της απαλλοτρίωσης θα είναι δυνατή η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και η δημοπράτηση του υπόψη κόμβου». 
  • Για το τμήμα από τον κόμβο Μαυρομματίου (11+900) έως και τον κόμβο Αγίου Γεωργίου (31+500), «συντάσσονται δύο (2) μελέτες. Το 1ο τμήμα αφορά την παράκαμψη Αλιάρτου και το 2ο τμήμα την παράκαμψη Αγίας Παρασκευής. Με τις δύο αυτές μελέτες ολοκληρώνεται όλο το τμήμα από τον κόμβο Μαυρομματίου (11+900) έως τον κόμβο Αγίου Γεωργίου (31+500). Για τις υπόψη μελέτες αναμένεται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, μετά την οποία θα συνταχθούν οι οριστικές μελέτες (οδοποιίας, τεχνικών κλπ) και κτηματολογίου, με προβλεπόμενο χρόνο περαίωσης περίπου ένα χρόνο. Μετά την ολοκλήρωση και έγκριση αυτών (προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των διαδικασιών περίπου ένας χρόνος), θα είναι δυνατή η δημοπράτηση των υπόψη έργων

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τους λόγους καθυστέρησης για την διαπλάτυνση και βελτίωση των προαναφερομένων ως απομενόντων ανολοκλήρωτων τμημάτων του οδικού δικτύου της Ε.Ο. Θήβας – Λιβαδειάς. 

Τέλος, ερωτώνται ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, δεδομένου ότι από της  απάντησης που έχει δοθεί από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και έχει διαβιβαστεί στην Βουλή, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου,  έχουν παρέλθει  σχεδόν δύο χρόνια.   

Share...

nea

Next Post

Διεξαγωγή του 38ου Δρόμου Θυσίας στο πλαίσιο των Επετειακών Εκδηλώσεων Μνήμης της Σφαγής του Διστόμου

Τε Ιούν 1 , 2022
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 ο 38ος «Δρόμος Θυσίας Διστόμου» στο πλαίσιο των Επετειακών Εκδηλώσεων Μνήμης της Σφαγής του Διστόμου που διοργανώνει ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας.  Ο αγώνας μήκους 11.200 μ. τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ την τεχνική υποστήριξη έχει η Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων […]

Σας ενδιαφέρουν