«Σε κίνδυνο η κανονικότητα καταβολής των φετινών επιδοτήσεων από τις συνεχιζόμενες για τρίτη χρονιά παλινωδίες στη λειτουργία του ΟΣΔΕ και του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, κατέθεσε ερώτηση προς του Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την οποία συνυπογράφουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,  σχετικά με τις εδώ και τρία χρόνια παλινωδίες της κυβέρνησης στο θέμα της λειτουργίας του ΟΣΔΕ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, που θέτουν σε κίνδυνο την κανονικότητα καταβολής των φετινών επιδοτήσεων προς τους αγρότες.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αγροτική πολιτική της χώρας, όπως έδειξαν και οι αστοχίες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου 2023-27 που υπεβλήθηκε στην ΕΕ.

Τονίζεται, επίσης, ότι το αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης αποτελεί η άκρως προβληματική λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τις συνεχιζόμενες προβληματικές πληρωμές, στην οποία φέτος προστέθηκε και η προβληματική λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). 

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η αγωνία των Ελλήνων αγροτών για την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων ύψους 2,5 ευρώ, εν μέσω μιας χρονιάς που η ακρίβεια των εφοδίων και της ενέργειας εξαφανίζει το αγροτικό εισόδημα, δεν μπορεί να παραταθεί άλλο εξ αίτιας ολιγωριών και αστοχιών των αρμόδιων υπουργείων της κυβέρνησης.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες σχεδιάζουν να προβούν, προκειμένου η εφαρμογή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2022 στο e-gov να ολοκληρωθεί άμεσα και να τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία. 

Τέλος, καλούνται να απαντήσουν σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν για την επαναφορά της κανονικότητας στην λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος καθυστερήσεων στην καταβολή των 2,5 δις ευρώ στους δικαιούχους.

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων, Γιώργου Αναστασίου, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Πε Μάι 19 , 2022
Σήμερα θυμόμαστε μία από τις σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας. Την ημέρα που ο Ελληνισμός έζησε τη γενοκτονία των Ποντίων. Με οδύνη τιμάμε τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο τρόπο πριν από έναν αιώνα.  Ο κάθε Μάιος αποτελεί μήνα μνήμης για όλον τον Ελληνισμό της Ανατολής: Από την […]