Εκδήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στο Δίστομο

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς διοργανώνει εσπερίδα με τίτλο
”Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων: 22 χρόνια μετά την έκδοση της απόφασης 11/2000 του Αρείου Πάγου για τα θύματα του Διστόμου”
το Σάββατο, 14 Μαΐου 2022.
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Νικολάου Διστόμου
θα μιλήσουν για το ιστορικό, την πορεία και την εξέλιξη της υπόθεσης του Διστόμου σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ακόλουθοι:1. κ. Γιάννης Σταθάς, Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας2. κ. Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας3. κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, Δικηγόρος και Βουλευτής Βοιωτίας4. κ. Λουκάς Παπαχρήστου, πρώην Δήμαρχος Διστόμου5. κ. Βασίλειος Δαλαμάγκας, Δικηγόρος και Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Λιβαδειάς6. κ. Αικατερίνη Σέττα, τ. Εφέτης, Μέλος της σύνθεσης του ΠΠΛιβαδειάς επί της απόφασης 137/1997 (πρόκειται για την ομαδική αγωγή κατά του γερμανικού δημοσίου στο Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, όπου το δικαστήριο δικαίωσε σε πρώτο βαθμό τους ενάγοντες και επιδίκασε αποζημίωση για την ηθική ικανοποίησή τους).  
7. κ. Θεόδωρος Λαφαζάνος, Μέλος της σύνθεσης του Αρείου Πάγου επί της απόφασης 11/2000 (όπου απορρίφθηκε η προσφυγή του γερμανικού δημοσίου από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου).

Η εσπερίδα, με αφορμή την συμπλήρωση των 22 χρόνων από την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Αρείου Πάγου, 
εγκαινιάζει το πρόγραμμα των δράσεων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 78 χρόνια από την Σφαγή του Διστόμου. 

Share...

nea

Next Post

Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα! Κορυφαία γυναικεία μορφή της επανάστασης το 1821

Τε Μάι 11 , 2022
Η Λασκαρίνα αποτέλεσε τη μία εκ των δύο γυναικών (η άλλη ήταν η Μαντώ Μαυρογένους) που πρωταγωνίστησαν στην επανάσταση του 1821. Γεννήθηκε στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης στις 11 Μαΐου του 1771, κατά την επίσκεψη της μητέρας της, στον πατέρα της Σταυριανού Πινότση. Καταγόταν από την Ύδρα και είχε 8 αδέρφια, από τον 2ο γάμο […]