Συνάντηση Πούλου με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Με τη νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο Δημήτριο Γέρο, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Δημήτριο Ζαχαρόπουλο, τον Β΄ Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Τσέλο, το Γεν. Γραμματέα Γεώργιο Βαρβαράκη, τον Ταμία Παντελή Τόλια και τα μέλη Ταξιάρχη Μπούκιο και Σταυρούλα Τζάνου, συναντήθηκε η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Γιώτα Πούλου.

Συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κλάδος γενικά, αλλά και για τα συγκεκριμένα προβλήματα της περιοχής μας.

όπως σημειώνει η κ. Πούλου “η κατάσταση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Λιβαδειάς είναι πλέον τραγικήλόγω της πανδημίας, της ακρίβειας, της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, αφού το 80% αυτών δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα λειτουργικά έξοδα και το 60% των εμπόρων είναι ανασφάλιστοι”.

Τα βασικά αιτήματα των εμπόρων είναι:

  • Να μην επιστραφεί η επιστρεπτέα προκαταβολή. 
  • Να ρυθμιστούν τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας.
  • Να αποκτήσουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και σε φτηνό δανεισμό.
  • Να καταργηθούν οι ενδιάμεσες περίοδοι εκπτώσεων. 
  • Να τους δοθεί το επίδομα ειδικού σκοπού. 
  • Να ενεργοποιηθούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις τους.
  • Να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής. 

Η κ. Πούλου τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει υιοθετήσει τα δίκαια αιτήματα του εμπορικού κόσμου, δεσμεύτηκε να τα αναδείξει στη Βουλή και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Share...

nea

Next Post

Διανομή ωφελίμου εντόμου για την βιολογική καταπολέμηση της “σφήκας της καστανιάς”

Τρ Μάι 10 , 2022
Τετάρτη 4.5.2022, προέβη στη διανομή σε όλους τους Ευρυτάνες καστανοπαραγωγούς του ωφέλιμου εντόμου Torymus sinensis, για την βιολογική καταπολέμηση της “σφήκας της καστανιάς”, έναν επιβλαβή εχθρό της καστανιάς. Η “σφήκα της καστανιάς” προσβάλει τα διάφορα είδη της καστανιάς, με επακόλουθη την δραματική μείωση παραγωγής κάστανων έως και στο 60-85%, προκαλεί τον συνεχή μαρασμό και την μείωση της ανάπτυξης των νέων δέντρων και στο […]