Αντιπυρική περίοδος με αυστηρά μέτρα 

Συνεδρίασε στις 6/5/2022, υπό την προεδρία του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων κου Ντασιώτη Γεωργίου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων. Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αρμοδίων υπηρεσιών, εθελοντών και αιρετών.

      Αρχικά έγινε ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου και του τρόπου αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων, όπου καταγράφηκε από όλες τις υπηρεσίες που συμμετείχαν, οι ενέργειες και δράσεις, της κάθε μιας, καθώς ο άριστος βαθμός συνεργασίας και η επιτυχής έκβαση των επιχειρήσεων ,παρά τη σφοδρότητα και την έκταση των φαινομένων.

       Ταυτόχρονα έγινε και ο προγραμματισμός της θερινής περιόδου που μόλις άρχισε και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Τα κυριότερα από αυτά, που αφορούν το Δήμο, είναι:

  • Ο καθαρισμός των αντιπυρικών ζωνών, που ήδη είναι σε πλήρη εξέλιξη από το Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων.
  • Η συντήρηση των παλαιών  και η τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών υδροστομίων ,που έχει ολοκληρωθεί από το Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων.
  • Και η αποψίλωση ακάλυπτων οικοπεδικών  εκτάσεων με ευθύνη των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι πλέον έχει ποινικές και αστικές ευθύνες σε περίπτωση μη καθαρισμού.

        Είναι ήδη σε εφαρμογή, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πολύ αυστηρές διατάξεις, με υψηλά πρόστιμα ή και ποινικές διώξεις, σε περίπτωση φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο. Η φράση που πλέον αντιπροσωπεύει  την ισχύουσα κατάσταση είναι «όπου υπάρχει φωτιά, υπάρχει αδίκημα».

       Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, εκτός του Δημάρχου, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κος Σιαμανδούρας Γεώργιος , ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Ν.Βοιωτίας κος Κακοσαίος Μάριος, ο Διοικητής Π.Υ.Λιβαδειάς κος Πούλος Κων/νος, η Διοικητής της Π.Υ.Θηβών κα Μαλλίρη Σταυρούλα, ο Διοικητής του Α.Τ.Αλιάρτου κος Γελέκας Παναγιώτης, ο Δασάρχης Θήβας,κος Αμοιρίδης Κων/νος,η αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Δασαρχείου Λιβαδειάς κα Κουρτίδου Σταυρούλα,ο Πρόεδρος της κοινότητας Νεοχωρίου κος Στάθης Απόστολος και ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής ομάδας Ερευνάς και Διάσωσης κος Τσίτσας.

Share...

nea

Next Post

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τους αποφοίτους λυκείων του 2021 που εισήχθησαν σε ΑΕΙ από τις πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας

Δε Μάι 9 , 2022
Η Τράπεζα Πειραιώς, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου,   απένειμε υποτροφίες σε απόφοιτους λυκείων του 2021 που προέρχονται από τις πυρόπληκτες περιοχές Λίμνης – Γουβών – Αγίας Άννας, της Β. Εύβοιας. Η Τράπεζα, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στήριξης των πυρόπληκτων, απένειμε υποτροφίες ύψους 2.500 ευρώ σε 34 αποφοίτους […]