Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει «χέρι» ακόμη και στις συνδρομές που δικαιούνται οι οργανώσεις των συνταξιούχων!   

Με Αναφορά που κατέθεσε, η βουλευτής Γιώτα Πούλου, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη, έφερε στη Βουλή τα Υπομνήματα του «Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Βοιωτίας», καθώς και 5 πανελλήνιων οργανώσεων συνταξιούχων, για την αυθαίρετη παρακράτηση των νόμιμων συνδρομών που δικαιούνται!  

Η κα Πούλου τόνισε

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε με τους νόμους 4387/2016 και 4611/2019 την προαιρετική παρακράτηση 0,20 ευρώ τον μήνα από τις κύριες συντάξεις για την ενίσχυση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των συνταξιούχων, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών και των δραστηριοτήτων τους, χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. 

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να παρακρατεί προκλητικά και αδικαιολόγητα τις συνδρομές για τα έτη 2018, 2019, 2020 και 2021, με αποτέλεσμα οι οργανώσεις να βρίσκονται πλέον σε απόγνωση. Αδυνατούν να πληρώσουν τα ενοίκια, τις πάγιες δαπάνες σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, και τους μισθούς των υπαλλήλων, ενώ δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία κοινωνική και πολιτιστική εκδήλωση και να ανταποκριθούν στην αποστολή τους… 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να «πνίξει» τη φωνή των συνταξιούχων, μέσω  του οικονομικού «στραγγαλισμού» των σωματείων τους, πρέπει να σταματήσει. Οι συνδρομές πρέπει να καταβληθούν άμεσα μέχρι και το τελευταίο ευρώ!      

Η Αναφορά διαθέσιμη εδώ:https://drive.google.com/drive/folders/1_gmUD-gito9JR4y5TVQ18iVGT49ymIpf?usp=sharing

Share...

nea

Next Post

Η Covid-19 μπορεί να επιδεινώσει το παιδικό άσθμα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη

Τε Μάι 4 , 2022
Το προϋπάρχον άσθμα στα παιδιά μπορεί να επιδεινωθεί μετά από λοίμωξη Covid-19, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.          Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αλλεργιολογίας και κλινικής ανοσολογίας “Journal of Allergy and Clinical Immunology”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 62.000 παιδιά με άσθμα, […]