Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά! … Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση την Κυριακή 1ηΜάη στις 10:30 πμ

Η 1η Μάη είναι ημέρα πάλης, διεκδίκησης και διεθνιστικής αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου! Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, συνεχίζουμε αποφασιστικά στον δρόμο που χάραξαν ακόμα και με το αίμα τους οι ήρωες της τάξης μας! Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, για να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη ενάντια στην ακρίβεια, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για προστασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε μέσα από το σωματείο μας, να διεκδικούμε, να απεργούμε.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στο λαό της Ουκρανίας που με ένα νέο πόλεμο ανάμεσα σε Ρωσία, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, χάνει τη ζωή του, τα παιδιά του, το σπίτι του, ξεριζώνεται από τον τόπο του για το μοίρασμα των εδαφών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι στενά συνδεδεμένη και με τον αγώνα που δίνουμε οι εργαζόμενοι στην Υγεία για την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης (τόσο της σημερινής όσο και όσων κυβέρνησαν) στην Υγεία, ενάντια στην υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ με στόχο την ιδιωτικοποίηση του και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας. 

Δεν ανεχόμαστε πλέον να μην γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την άρτια και ασφαλή λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας. Δεν ανεχόμαστε πλέον η απαξίωση και η αποδόμηση του Ε.Σ.Υ να γίνεται το όχημα και το μέσον αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων παροχής υπηρεσιών υγείας.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου συστήματος Υγείας αγωνιζόμαστε τόσο μέσα στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο πλευρό των ασθενών υπό δύσκολες συνθήκες, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης της υγείας, όσο και έξω στην κοινωνία. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Κυριακή 1η Μάη 2022, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά, ώρα 10:30π.μ., μαζί με άλλα σωματεία και φορείς της πόλης.

Διεκδικούμε δυναμικά:

 • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.
 • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. 
 • Καμία απόλυση υγειονομικού. Άρση των αναστολών εργασίας. 
 • Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 
 • Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
 • OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση. 
 • Ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων άμεσα, με ουσιαστικές αυξήσεις στους  μισθούς, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού. 
 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα λαϊκά νοικοκυριά.
 • Αφορολόγητο στις 12.000 €.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΕΤΑ ΤΖΟΥΒΑΛΗ                ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα Γιώργου Μουλκιώτη Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυ Μάι 1 , 2022
1η Μάη 2022 Ημέρα μνήμης, σεβασμού και τιμής στους αγώνες και θυσίες της εργατικής τάξης, για αξιοπρεπή δουλειά, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη. Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο τιμούν και αντλούν έμπνευση από την συλλογική δράση και δύναμη, που οδήγησε στην επιτυχία καλύτερων συνθηκών εργασίας. Τα συλλογικά αιτήματα για αξιοπρεπή […]

Σας ενδιαφέρουν