ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

1 min read

Η Ομάδα  Γυναικών Λιβαδειάς (μέλος της ΟΓΕ), καλεί κάθε γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, συνταξιούχο, νέα μητέρα, φοιτήτρια, μαθήτρια, στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 και ώρα 10:30 το πρωί.  

  Δεν αφήνουμε τη ζωή και την τύχη τη δική μας και των παιδιών μας, αναλώσιμα των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και των κερδών των εκμεταλλευτών μας.

  Αντιπαλεύουμε την αντεργατική πολιτική του Κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεών τους, δεν ανεχόμαστε την εργασιακή ζούγκλα που επιβάλλουν, δεν αποδεχόμαστε του μισθούς πείνας, τα ωράρια λάστιχο, τη δουλειά χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας, χωρίς μέτρα  προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας στους χώρους δουλειάς.

  Αντιπαλεύουμε τη βαρβαρότητα των ανταγωνισμών τους, που στο βωμό του κέρδους, ματώνουν χωρίς κανένα ενδοιασμό τους λαούς.

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

 Εμείς και τα παιδιά μας δεν θα γίνουμε εξαρτήματα της δολοφονικής τους μηχανής, στις αρένες των ανταγωνισμών τους.

 Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μας εμπλέκει στο ιμπεριαλιστικό μακελειό που ματώνει σήμερα την Ουκρανία.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα  ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που βιώνουν τη βαρβαρότητα του πολέμου και της προσφυγιάς και σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα των λαών για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς φτώχεια, χωρίς πόλεμο.

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Λέμε ΟΧΙ:

 • Στην ανεργία, στους μισθούς πείνας, στη δουλειά χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με όλο πιο μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας και προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας στους χώρους δουλειάς. 
 • Στη ζωή – λάστιχο με τα σπαστά, ακανόνιστα, ή εξουθενωτικά ωράρια, την τηλεργασία, που εξαφανίζουν τον ελεύθερο μας χρόνο, που τσακίζουν στην σωματική και ψυχική μας υγεία, που κατακερματίζουν την προσωπική, οικογενειακή μας ζωή.  
 • Στον εφιάλτη της ακρίβειας, που καλπάζει με τον πόλεμο, και τσακίζει το εισόδημά μας, με τους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τους απλησίαστους λογαριασμούς ενέργειας.
 • Στην ανασφάλεια για την υγεία μας με τα γονατισμένα νοσοκομεία, χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό.

Μπροστά στον ανελέητο βομβαρδισμό τους, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά τη δική μας αντεπίθεση. Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε αγωνιστική διεκδίκηση για όσα μας ανήκουν  και μας στερούν  ΝΑΤΟ,  Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις.

         Απαιτούμε:

 • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
 • Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας – Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. 
 • Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων.
 • Καμία εργαζόμενη και κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση  του  Ειδικού  Φόρου  Κατανάλωσης και  του ΦΠΑ  σε  πετρέλαιο, βενζίνη,  φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
 • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα  στην πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και στην ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση.
 • Δωρεάν Rapid Tests για όλο τον λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσιο σύστημα Υγείας.
Share...

Διαβάστε επίσης...