Πούλου σε Σταϊκούρα: “Να καταβληθεί άμεσα η ενίσχυση στους ιδιοκτήτες επαγγελματικής στέγης”

0 min read

Να καταβληθεί, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, η ενίσχυση στους ιδιοκτήτες επαγγελματικής στέγης, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου. 

Με κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό, έφερε, για τρίτη φορά, στη Βουλή το ζήτημα των τραγικών καθυστερήσεων στην καταβολή των απαραίτητων ενισχύσεων σε χιλιάδες δικαιούχους ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων, χωρίς όμως και πάλι ο κ. Σταϊκούρας να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, σύμφωνα με τη βουλευτή.

Η κ. Πούλου επισημαίνει ότι “παρά τις συνεχείς υποσχέσεις των αρμόδιων Υπουργών εδώ και ενάμιση χρόνο, και το προκλητικό «πιγκ πογκ» των ευθυνών ανάμεσα στο Υπουργείο και την ΑΑΔΕ, οι καθυστερήσεις συνεχίζονται και οι αντοχές των δικαιούχων εξαντλούνται”.

Τόνισε ακόμη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων είναι μικροϊδιοκτήτες, για τους οποίους το μίσθωμα αποτελεί εισόδημα “απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους”.

Τέλος, η κ. Πούλου εγκαλεί την κυβέρνηση για “ρεσιτάλ αδιαφορίας και αναλγησίας της κυβέρνησης που πρέπει να σταματήσει” σημειώνοντας με έμφαση ότι “οι τρομακτικές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες για τα νοικοκυριά και απαιτούν τη συνδρομή της Πολιτείας”.

Share...

Διαβάστε επίσης...