Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Το νερό είναι δημόσιο, κοινωνικό αγαθό!

Η άμεση πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης είναι ζωτικής σημασίας για όλους του πολίτες!

Η ιδιωτικοποίησή τους παραβιάζει το Σύνταγμα και βρίσκεται σε αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον!

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου είναι ημέρα ευθύνης, εάν σκεφτούμε ότι πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό!

Ο ΟΗΕ για το 2022 έχει αφιερώσει τη σημερινή ημέρα στα «Υπόγεια Νερά – Κάνοντας το αόρατο ορατό» με στόχο να τονίσει την ανάγκη για βιώσιμη διαχείριση των υπόγειων υδάτινων πόρων! Η κλιματική αλλαγή και η κρίση στην ενέργεια δε θα αφήσουν ανέπαφες τις τιμές και στο νερό με πρώτο θύμα την αγροτική παραγωγή!

Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΠΣ θέτει σε προτεραιότητα την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία του 2020 για τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας νερού και επιμένει στην συνταγματική κατοχύρωση του νερού μαζί με την ενέργεια ως «κοινωνικό αγαθό»!

Share...

nea

Next Post

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΕ ΠΛΕΙΑΔΕΣ

Τρ Μαρ 22 , 2022
Τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου και ώρα 19.00 μ.μ  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου στη Λιβαδειά και την Τετάρτη, 30 Μαρτίου και ώρα  19.00 μ.μ  στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ» με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και της Γυναικείας Χορωδίας Λιβαδειάς «Πλειάδες».  Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και περιλαμβάνει τραγούδια […]

Σας ενδιαφέρουν