Στήριξη συμβασιούχων COVID των Δήμων. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με σύμβαση covid από τους Δήμους

Από την άνοιξη του 2020 ,με την έναρξη της πανδημίας , έγιναν προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου λόγω covid και όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα δίνονται παρατάσεις στις συμβάσεις τους. Οι συμβασιούχοι Covid τα δυο προηγούμενα χρόνια συνέβαλαν αποφασιστικά  με την εργασία τους στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών των ΟΤΑ αλλά και σε κάθε είδους ακραίων συνθηκών και έκτακτων αναγκών (σε χιόνια, πλημμύρες, πυρκαγιές, κ.α.). Αποδείχτηκε πως η εργασία τους καλύπτει ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ στις υποστελεχωμένες, κρίσιμες υπηρεσίες των Δήμων, όπως η καθαριότητα, η φύλαξη, το πράσινο, οι κοινωνικές υπηρεσίες, κ.α.

 Σήμερα χωρίς να έχει τελειώσει η πανδημία η κυβέρνηση έρχεται να «τελειώσει» αυτούς τους εργαζόμενους. Οι πάνω από 3.000 εργαζόμενων που δούλεψαν τα τελευταία δυο χρόνια στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού όλης της χώρας, κινδυνεύουν να απολυθούν στις 31 Μάρτη. Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που δήλωσε κυνικά το Γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, πως κάθε συμβασιούχος «μία μέρα πριν κλείσει το 24μήνο θα απολύεται».

Σήμερα, δυο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας οι ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας παραμένουν τεράστιες. Η πολύτιμη εμπειρία των συμβασιούχων Covid και όλων των συμβασιούχων, είναι απαραίτητη για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. 

Το αίτημα αυτών των εργαζομένων που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση των αναγκών της πανδημίας είναι να  μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας , πιστός στις πάγιες θέσεις του για Μόνιμη και Σταθερή εργασία για όλους , στηρίζει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων αυτών και καταθέτει σχέδιο ψηφίσματος , το οποίο καλεί να υιοθετήσουν και υπερψηφίσουν άμεσα ( και πάντως πριν την 31/03/2022 ) , όλα τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων του Νομού Βοιωτίας .

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου…………..… καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων που προσλήφθηκαν πρώτη φορά μέσα στην πανδημία με την Π.Ν.Π. 14.03.2020  “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”. 

Απαιτούμε: Να μην απολυθεί κανείς στις 31/3/2022.

 Να μην συνεχιστεί η ομηρία των ολιγόμηνων παρατάσεων.

 Να μετατραπούν οι συμβάσεις σε Αορίστου χρόνου. 

ΟΧΙ στις Απολύσεις – ΟΧΙ στην Ανεργία. Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους. 

                                                           Για το Δ.Σ.         

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   

           ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                      ΤΣΩΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Share...

nea

Next Post

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 6-0 τον Ηρόδοτο

Δε Μαρ 21 , 2022
Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό για την ομάδα του Λεβαδειακού, για να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη, στο χθεσινό εντός έδρας αγώνα με τον Ηρόδοτο, για την 25η αγωνιστική της Super League 2.Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη, παρουσίασε εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο, προσφέροντας εκτός από θέαμα και έξι τέρματα, στους λιγοστούς φιλάθλους που […]

Σας ενδιαφέρουν