Νέο πρόγραμμα προώθησης οίνων της Στερεάς Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο

1 min read

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα, ανέλαβε την πρωτοβουλία καιυπέβαλε πρόταση έγκρισης προγράμματος υποστήριξης και προώθησης των οίνων «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης» της ΣτερεάςΕλλάδας στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος τέθηκε επικεφαλής κοινοπραξίας 19 παραγωγών της Στερεάς Ελλάδας και πέτυχε να εγκριθείχρηματοδοτικό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 1.302.401 € και διάρκειας εφαρμογής δύο ετών.

Το χρηματοδοτικό σχήμα προβλέπει 70% χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, 27% Εθνική συμμετοχή και 3% ίδια συμμετοχή, τηνοποία θα καλύψει η Περιφέρεια.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επελέγη, διότι αποτελεί διεθνές κέντρο διακίνησης οίνων, ενώ φιλοξενεί και την «London Wine Fair», που είναι μια απότις μεγαλύτερες εκθέσεις οίνων παγκοσμίως.

Σε εφαρμογή του προγράμματος, εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις. Προβλέπεται μεταξύ άλλων:

  • Η συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις και εκδηλώσεις, ταξίδια οινοποιών σε χώρες – στόχους και εκπαιδευτικά ταξίδια διαμορφωτώνγνώμης σε οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας
  • Η δημιουργία ιστοσελίδας και η γενικότερη προβολή στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κοινός στόχος των δράσεων είναι οι έμποροι, οι διαμορφωτές γνώμης, και οι σχετικοί επαγγελματίες (sommelier, chef). 

«Επιδιώκουμε την αξιοποίηση κάθε δυνατού ευρωπαϊκού πόρου για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας. Απώτερος στόχος μας είναι η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Και θα τον κατακτήσουμε, επειδή έχουμε δομήσει μια ισχυρή συμμαχία με την υγιή επιχειρηματικότητα του τόπου μας.

»Χαρακτηριστικό και εξαιρετικό αποτέλεσμα αυτής της συμμαχίας είναι η σύμπραξή μας με 19 οινοπαραγωγούς της Στερεάς Ελλάδας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπήκε μπροστά, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και πέτυχε την έγκριση προγράμματος προώθησης των οίνων «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης» στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς ΕλλάδαςΦάνης Σπανός.

Share...

Διαβάστε επίσης...