Τι συζητήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών των ΟΤΑ της ΚΕΔΕ – Ενεργός συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων

Το υψηλό ενεργειακό κόστος και ο αντίκτυπος στις τοπικές κοινωνίες, πλήττοντας κυρίως τα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά, τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος(ΚΕΔΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Παπασπύρου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Θηβαίων.

Εκτός από το κόστος της ακριβής ενέργειας, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και ζητήματα όπως η επιτάχυνση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, η ενίσχυση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων(ΚΑΠ) και η βελτίωση των μηχανισμών εισπραξιμότητας των Δήμων.

Όπως επισήμανε ο κ. Παπασπύρου, οι υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος επιβαρύνουν τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες, ενώ έρχονται να προστεθούν στις οικονομικές προκλήσεις που ήδη αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες εξαιτίας της πανδημικής κρίσης. Η ενεργειακή κρίση επιφέρει πλήγμα και στα οικονομικά των Δήμων, που καλούνται να διαχειριστούν υψηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων.

Λόγω της στενής και άμεσης σχέσης των αυτοδιοικητικών αρχών με τον πολίτη, οι Δήμοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αφουγκράζονται τα προβλήματα των δημοτών.

Share...

nea

Next Post

Επιδότηση 3.000.000 € για επενδύσεις ύψους 10.000.000 €

Πε Φεβ 24 , 2022
Επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 9.999.910,29 € υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και εντάχθηκαν στο καθεστώς ενισχύσεων της Γενικής Επιχειρηματικότητας του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16. Συγκεκριμένα, με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, και κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, εντάχθηκαν 9 επενδυτικά σχέδια. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης τους (επιδότηση χρηματοδοτικής […]