Και φέτος Απόκριες χωρίς το έθιμο του «Βλάχικου Γάμου»

Λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της πανδημίας και τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων, καθώς και τα όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ 766/τεύχος Β’/18.02.2022, σύμφωνα με το οποίο «απαγορεύεται η διενέργεια αποκριάτικων παρελάσεων και αντίστοιχων υπαίθριων δημόσιων ψυχαγωγικών εορταστικών εκδηλώσεων», ο Δήμος Θηβαίων δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στη ματαίωση του εθίμου του «Βλάχικου Γάμου».

Κατανοούμε την απογοήτευση που προκαλεί η συγκεκριμένη απόφαση, όμως βασική μας προτεραιότητα ήταν και παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας, γι’ αυτό και πρέπει να αποφευχθούν οι συνθήκες συνωστισμού, όπως και η δημιουργία εστιών μετάδοσης κορωνοϊού.

Ας ελπίσουμε ότι είναι η τελευταία φορά που «θυσιάζονται» τα αποκριάτικα έθιμα κι ας ευχηθούμε ότι του χρόνου θα είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε τις Απόκριες όπως παλιά.

Share...

nea

Next Post

Στις 28 Φεβρουαρίου η καταβολή επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ

Πε Φεβ 24 , 2022
Στις 28 Φεβρουαρίου 2022, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, ως είθισται, θα καταβληθούν τα επιδόματα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, θα καταβληθούν συνολικά 179.641.157 ευρώ σε 759.971 δικαιούχους. Ειδικότερα, θα καταβληθούν τα εξής επιδόματα: Επίδομα στέγασης: Δικαιούχοι 287.472 – 34.734.973 […]

Σας ενδιαφέρουν