Εύλογα ερωτήματα για την αξιοπιστία των μεταφορικών μέσων του ΕΚΑΒ στη Βοιωτία

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ζητά απαντήσεις σε σχέση με την αξιοπιστία των μεταφορικών μέσων του ΕΚΑΒ στη Βοιωτία.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι την Παρασκευή 11-2-2022 σημειώθηκε ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Θήβα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Θήβας όπου διασωληνώθηκε και στην συνέχεια, λόγω κρισιμότητας της κατάστασής του αλλά και έλλειψης ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στην Αθήνα. 

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του με το πρώτο ασθενοφόρο, όπως ανακοινώθηκε από το Σωματείο Χειριστών Βοιωτίας και το Εργατικό Κέντρο Θήβας, πιθανόν λόγω κάποιας βλάβης στον εξοπλισμό του, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να βρεθεί άλλο ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο  Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ».

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει: 

  • Γιατί το πρώτο ασθενοφόρο δεν έκανε την διακομιδή του ασθενούς προς το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ»;
  • Υπήρχε βλάβη του ασθενοφόρου ή του εξοπλισμού;
  • Μετά από πόση ώρα τον παρέλαβε το ασθενοφόρο, που τελικά τον μετέφερε στην Αθήνα;
  • Πόσο συχνά πραγματοποιούνται έλεγχοι των ασθενοφόρων και του εξοπλισμού αυτών;
  • Πότε είχε διεξαχθεί ο τελευταίος έλεγχος του ασθενοφόρου που παρέλαβε αρχικά τον άτυχο τραυματία εργαζόμενο;
Share...

nea

Next Post

Άλλη μία ζωή στοίχισε η εγκατάλειψη του Νοσοκομείου της Θήβας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Τρ Φεβ 15 , 2022
Με Αναφορά που κατέθεσα προς τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έφερα άμεσα στη Βουλή τις ανακοινώσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας σχετικά με το τραγικό εργατικό ατύχημα της περασμένης Παρασκευής στη Θήβα, κατά τη διάρκεια εργασιών πάνω από υπόγεια δεξαμενή λυμάτων, που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό ενός νέου […]

Σας ενδιαφέρουν